Brug over de Moezel komt er toch

De zeer omstreden nieuwe brug over de Moezel komt er toch. De Groenen hebben afgelopen maandag hun verzet in de regering van de deelstaat Rheinland-Pfalz opgegeven, waardoor de Hochelmoselübergang nu weinig meer in de weg staat. De Groenen gaven toe aan nieuwe coalitiepartner SPD – voorstanders van de brug – uit angst dat deze in zee zou gaan de de CDU. Op deze manier zijn de wijngaarden van Wehlen, Graach, Urzig en Zeltingen nu het slachtoffer geworden van het grotere politieke gevecht in Duitsland.

De Hochmoselübergang omvat onder andere een brug van 1,7 kilometer lang, met 10 pijlers van 158 meter hoog. De brug kwam voor het eerst ter sprake in 1968, als verbindingsroute tussen diverse Amerikaanse militaire bases tijdens de Koude Oorlog. Het traject gaat dwars door een aantal van de mooiste wijngaarden ter wereld en is volgens velen overbodig.

Het werk aan het traject en de brug begon twee jaar geleden, maar werd succesvol geblokkeerd door rechtzaken en veel politiek spel. De verwachte opening is nu in 2016.

Foto: artists impression van de Hochmoselübergang

Bron

Lees ook:De brug der bruggen… komt hij er wel of niet?
Lees ook:Oorlog Midden Oosten funest voor wijn uit Libanon
Lees ook:Oude wereld wijnen winnen het van nieuwe wereld wijnen
Lees ook:Wijnbouwers protesteren tegen Moezelbrug
Lees ook:Nieuwe snelweg naar wijngaarden in Australie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Brug over de Moezel komt er toch

  1. Patrick

    Des te meer reden om snel het Moezelgebied te bezoeken nu dat lelijke ding er nog niet staat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>