Natuurwijnen, wat zijn dat eigenlijk?

Soms lijkt de Nederlandse taal toch wat tekort te schieten. Vini naturali, vins natures, natural wines het klinkt toch allemaal mooier dan ons  ”natuurwijnen”. Misschien zou natuurlijke wijnen beter zijn als term?

Wat met een natuurwijn bedoeld wordt is een wijn, gemaakt van druiven, zonder chemie in de wijngaard of in de kelder. Een organisatie die zich al sinds de jaren tachtig bezighoudt met het maken en promoten van natuurwijnen is Vinnatur. De productie van de leden, wordt ieder jaar geproefd en geanalyseerd. Indien de wijnen niet aan de eisen voldoen, bijvoorbeeld een laag sulfietgehalte, dan wordt de producent hiervan uit de groep gezet.

Vinnatur hield onlangs een groot evenement in Zürich, waar veel gekwalificeerde sprekers waren en natuurlijk een grote wijnproeverij was met natuurlijke wijnen. Tjitske Brouwer, eigenaresse van wijnimporteur Vinoblesse en de kenner van biologische en biodynamische wijnen was hierbij. Het uitgebreide verslag lees je op de website van Vinoblesse.

Lees ook:Vinoblesse, de strijd om de natuurwijnen
Lees ook:Geen pesticiden aangetroffen in wijn van bio-druiven
Lees ook:Paris Hilton Prosecco, bubbels in trubbels…
Lees ook:Chapoutier licht zijn opmerkingen over ‘natuurlijke’ wijnen toe
Lees ook:Prosecco vanaf nu met zegel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>