Tussen de druiven: wijnboek van Remke de Lange

Journaliste Remke de Lange verbleef een jaar lang in McLaren Vale, één van Australië’s bekendste wijngebieden. Ze werkte er in de wijngaard en de kelder van het familiebedrijf Gemtree Winery, en schreef een boek over haar ervaringen. Vanaf vandaag is het boek in de winkels te verkrijgen.

Samen met man en kind verbleef De Lange, die onder andere voor Trouw werkt, van oktober 2009 tot oktober 2010 in Australië. Zij wilde van dichtbij meemaken wat er vier seizoenen lang in de wijngaarden en op een wijnbedrijf gebeurt. Het boek dat zij over deze ervaringen schreef geeft een goed inzicht in de Australische wijnwereld en is uiterst leesbaar.

Ook ging een droom van De Lange in vervulling: zij mocht in Australië haar eigen wijn maken, van shirazdruiven van één rij wijnstokken in de Gemtree-wijngaarden. Rem’s Row 2010 is voornamelijk verkrijgbaar voor vrienden en kennissen!

Remke de Lange, Tussen de druiven. Vier seizoenen in een Australische wijngaard, Ambo 2012, isbn 978 90 263 2425 3, prijs € 19,95

 

Lees ook:Tussen de druiven – the movie
Lees ook:Vrouwelijke wijnschrijvers in opmars…
Lees ook:De nieuwe wijnboekenoogst
Lees ook:Weg van wijn: nieuw boek van Onno Kleyn
Lees ook:Smaakmakend: een leven zonder reuk (en dus smaak)

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tussen de druiven: wijnboek van Remke de Lange

  1. Pingback: Tussen de druiven – the movie | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>