Castello Banfi heeft nu ook een hotel

Castello Banfi

Castello Banfi in Montalcino in Toscane in Italie is een van mijn favoriete wijngaarden.

Nu vind ik ALLE wijn uit Montalcino al heerlijk (nog nooit een vieze geproefd), maar Castello Banfi is voor mij het toppunt. Ik ben er in de afgelopen jaren dan ook al 3 keer geweest. Het is dan ook erg toegankelijk, met een proeflokaal en een sterrenrestaurant.

En nu ook met een hotel.

Castello Banfi was het al waard om heen te reizen, wat mij betreft. Ik ben dit voorjaar op vakantie gegaan naar Forte Dei Marmi, gewoon een beetje strand hangen, en ik ben speciaal voor Banfi naar Montalcino gereden. 5 uur rijden is dat!

En we hoorden al een tijd geleden dat ze met een hotel bezig waren, dus hebben ik en mijn vrouw ons voorgenomen om er zsm een weekend heen te gaan. Ik zie dat hun website www.castellobanfi.it er nog niet veel over zegt, maar ik heb een nieuwsbrief van ze gekregen waar instaat dat het hotel nu open is.

Nu moet je ook weten dat Banfi een fantastisch mooi kasteel is, dat door de Italiaans-Amerikaanse familie Mariani is gekocht en opgeknapt. En dat al een flink aantal jaren geleden. Tegenwoordig is ongeveer een derde van de hele DOCG Montalcino eigendom van Banfi. En ze maken ook superwijnen, want in de Gambero Rosso staan ze in de top 5 wijngaarden van heel Italie.

Ik zeg: ga erheen!

Lees ook:Brunello proefnotities
Lees ook:Leuk verhaal: Pian delle Vigne
Lees ook:Italie vs Frankrijk
Lees ook:Proeverij Brunello
Lees ook:Biondi Santi is een heel aparte wijngaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>