De jeugd heeft de toekomst, ook in de Bordeaux

Je zult maar Pierre of Valentine, Louise of Sophie heten en ook nog eens in de Bordeaux opgroeien. Dan krijg je de wijn, maar ook de wijnkennis met de spreekwoordelijke paplepel naar binnen gegoten!  Het CIVB (Conseil Interprofessional du Vin de Bordeaux) draagt daar graag een steentje aan bij en heeft in al haar goedheid een nieuw schoolprogramma gelanceerd, afgestemd op….inderdaad de jonge scholier.

Het is theoretische, maar vooral ook praktische educatie! De leerlingen gaan de wijngaard in, proeven daar onder andere de druiven in de verschillende ontwikkelingsstadia en kunnen de wijnmakers alles vragen wat ze maar willen (wijngerelateerd! :) )

De erfenis van de Bordeaux, het grote goed, het goddelijke sap, wordt op deze speelse manier overgedragen op de jeugd, die zoals we weten, de toekomst is!

Bron: Decanter

Lees ook:Mondavi werknemers staken
Lees ook:Wedstrijd stimuleert wijnonderwijs binnen de MBO’s
Lees ook:Een sfeervol gastenhuis in zuidwest Frankrijk
Lees ook:een vleugje pinot noir in de Bordeaux
Lees ook:Nieuwe Bordeaux en primeur site

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>