Proeverij op komst: Grootse wijnen, Kleine importeurs

Eén van de leukste proeverijen van het jaar komt er weer aan: Grootse Wijnen Kleine Importeurs, op 15 en 16 april in Aalsmeerderbrug.
Meer dan 400 bijzondere wijnen zijn er te proeven, geïmporteerd door mensen die er hun persoonlijk verhaal bij kunnen vertellen; wijnen die met passie zijn geselecteerd!


In navolging van het succes van voorgaande jaren organiseren wijntijdschrift Perswijn en de Vereniging Kleine Wijnimporteurs ook dit jaar de proeverij Grootse Wijnen van Kleine Importeurs. Op zondag 15 en maandag 16 april staat Showkas de Arendshoeve in Aalsmeerderbrug opnieuw in het teken van bijzondere, unieke wijnen uit verschillende landen en gebieden.

Kleine Importeurs
De naar schatting 300 kleine wijnimporteurs in Nederland zijn bevlogen ondernemers. Meer dan 40 van hen laten op Grootse Wijnen hun meest bijzondere wijnen proeven. Elke importeur heeft zijn of haar specifieke of gespecialiseerde kennis van een gebied, land of druif. Vaak zijn ze kind aan huis bij de wijnhuizen en domeinen waar de wijn wordt geproduceerd. Ze kennen het verhaal achter de wijn en vertellen dit graag en met enthousiasme. Door de kleine schaal van import – in vrijwel alle gevallen gaat het om minder dan 25.000 flessen – kan de importeur bovendien veel persoonlijke service leveren. Kleine wijnimporteurs bieden wijnliefhebbers en professionals dan ook iets bijzonders: bijzondere wijn, direct van de wijnmaker die niet overal verkrijgbaar is. Deze wijn is te ontdekken en te proeven op Grootse Wijnen van Kleine Importeurs.

Taste & Talk met de wijnmaker zelf
Veel van de wijnmakers zijn op uitnodiging van de importeurs aanwezig op de proeverij. Zij reizen speciaal voor dit evenement af naar Nederland om bezoekers kennis te laten maken met hun wijn. In diverse Taste & Talk-sessies, intieme proeverijen onder begeleiding van de producent, kunnen bezoekers de wijn en de wijnmaker leren kennen.

De proeverij vindt plaats op zondag 15 en maandag 16 april in Showkas de Arendshoeve, Aalsmeerderdijk 438 te Aalsmeerderbrug. Zondag is de proeverij toegankelijk voor consumenten, op maandag voor horeca en vak/handel. De deuren zijn open van 12.00 tot 17.30 uur. Kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via www.grootsewijnen.nl.

[Persbericht]

Lees ook:Bezoek dit jaar Grootse Wijnen, Kleine Importeurs!
Lees ook:Grootse wijnen van kleine importeurs
Lees ook:Biologisch wijnmaker Thomas Schwarz aanwezig op Grootse Wijnen
Lees ook:Het jaarlijkse KWI evenement
Lees ook:Grootse Wijnen van Kleine Importeurs groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>