Rose aan zee op 9 en 10 juni

Dat is toch ieder jaar wel een leuk evenement. Inclusief keuze van de beste rose, maar dat is dan weer wat minder serieus vind ik.

ROSE AAN ZEE 2007
Op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2007 organiseert het wijntijdschrift Perswijn in Scheveningen voor de vierde maal  een roséfestival.Ook dit jaar zullen meer dan 20 importeurs vertegenwoordigd zijn met meer dan 100 verschillende rosé's. Vorige edities van dit evenement werden in twee dagen door meer dan 500 liefhebbers bezocht. Ook de horeca, wijnhandel en pers waren in ruime mate aanwezig om dit unieke evenement mee te maken.
Waar ter wereld zijn zoveel rosé's te proeven en te drinken? Waar kan eenieder zijn eigen lievelingsrosé's uitkiezen. Waar kan in een beachsfeer gegeten, gedronken en genoten worden?  

Datum    :   9-10 juni 2007

Openingstijden  : 16.00 uur -  21.00 uur

Informatie : www.wijnpers.nl/rose

Lokatie : Beachclub De Oase, Noorderstrand, Zwartepad.

In Oase Beachclub kan  – als het weer het toelaat – buiten geproefd en gegeten worden. De proevers kunnen constateren dat de kwaliteit van rosé is de afgelopen jaren fors is gestegen. De Franse rosé's op de proeverij hebben geduchte concurrentie uit Zuid Afrika , Spanje, Italië en andere landen. Ieder kan zijn eigen stijl kiezen. Wij verwachten dat ook in de komende jaren een smaakontwikkeling op dit gebied plaats zal vinden  in de richting van drogere rosé's met een meer fruitig en kruidig karakter.

Rosé is duidelijk geen hype meer, maar een voortdurende trend, waarbij een forse stijging van de verkoop in 2006 van 20% behaald werd, ondanks het niet ideale weer. Waren het tot 2006 vooral jongeren en vrouwen die zicht tot de rosé wendde, de verwachting is dat in 2007 ook steeds meer mannen rosé zullen kopen. Dat zal een verdere groei van de consumptie van rosé betekenen.    

"Rosé aan Zee" wordt georganiseerd door uitgeverij De Wijnpers, verantwoordelijk voor wijntijdschrift PersWijn. PersWijn is met een oplage van 12.000 en meer dan 25.000 lezers het grootste wijntijdschrift binnen de Benelux..

In Perswijn-3 , die in mei verschijnt, zal extra aandacht aan rosé worden gegeven.

In Perswijn-4  – die eind juni uitkomt – wordt veel aandacht gegeven aan de winnaars, gekozen door het Perswijnpanel (hiervoor kan u tot 1 mei rosé's inzenden). In dit nummer uitgebreide proefnotities van rosé, een verslag van het festijn en recepten van gerechten met rosé. Er komt ook weer een roséwedstrijd op het strand waar het aanwezige publiek zijn BESTE ROSE kan kiezen.

 

Lees ook:9 en 10 juni Rose aan Zee
Lees ook:Rosé proeven aan Zee
Lees ook:Proeverijen deze zomer
Lees ook:22 april Nieuwe Wereld Proeverij
Lees ook:Grote Nieuwe Wereld Proeverij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>