Tentoonstelling wijnetiketten

In het kader van Groningen Hoofdstad van de Smaak organiseert het Grafisch Museum Groningen van 11 september t/m 13 november 2011 de expositie Het Wijnetiket. In deze expositie staan wijn en wijnetiketten centraal. Tegelijkertijd vindt een randprogramma plaats van wijnproeverijen, lezingen, workshops en een wijndiner.

Gedurende twee maanden laat het Grafisch Museum Groningen enkele honderden wijnetiketten zien, variërend van bijzondere en grappige tot oude, zeldzame of dure. Voor de expositie kan het museum putten uit een omvangrijke particuliere collectie en vult deze aan met bijzondere etiketten die niet in de tentoonstelling mogen ontbreken. Er wordt ingegaan op de informatie die op het etiket staat en hoe je aan het etiket kunt zien of het om een dure of goedkope wijn gaat. En we laten zien hoe het etiket van de duurste wijn ter wereld er uitziet.

Naast de etiketten wordt ook ingegaan op het proces van wijnmaken, de verschillende wijnstreken in de belangrijkste Europese wijnlanden, de flesvormen die horen bij bepaalde wijnstreken en andere aan wijn verwante wetenswaardigheden.

Tegelijkertijd met de expositie vindt een uitgebreid randprogramma plaats van wijnproeverijen, lezingen, workshops en een wijndiner. Wijnhandelaren uit Groningen en Haren laten om beurten hun beste wijnen proeven, bekende wijnkenners komen vertellen over hun ervaringen, er zijn middagen/avonden over smaak en er vinden lezingen plaats over diverse aan wijn en wijnetiketten verwante thema’s. Het programma bevat ook een exclusief wijndiner onder leiding van wijnkenner en organisator van wijnwandeltochten, Jeanet Bruining, waarbij hoogstaande culinaire kwaliteiten worden gecombineerd met bijzondere wijnen uit Duitsland, Oostenrijk en Alto Adige/Zuid-Tirol.

Gedurende de expositie zijn er elke zondagmiddag activiteiten in het Grafisch Museum die verwant zijn aan het thema, zoals het zelf maken van wijnetiketten. In de museumwinkel zijn diverse boeken over wijn en wijnartikelen te koop.

[Persbericht]

Lees ook:Lezingen rondom wijn in Groningen
Lees ook:Bijzondere wijnroute Amersfoort
Lees ook:Feest op Wijngoed De Reestlandhoeve
Lees ook:Hitler wijn uit de handel genomen
Lees ook:Keuringsdienst van waren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tentoonstelling wijnetiketten

  1. Eigen Wijnetiket

    Als je na het bezoeken van deze expositie voldoende inspiratie hebt opgedaan, kun je jouw eigen wijnetiket maken op eigenwijnetiket.nl

    Leuk om kado te geven !

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Lezingen rondom wijn in Groningen | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>