VEUT wint Wine Innovation Award

VEUT, een mousserend drankje op basis van wijn, won op 4 september de Wine Innovation Award. De producent, Grandes Vinos y Vinedos, hoopt met dit product een nieuwe markt te openen.  VEUT sluit aan bij de wereldwijde trend om laag-alcoholische wijn te consumeren en wordt gepresenteerd in een glazen flesje van 33 cl.

VEUT is gebaseerd op een rode wijn van 10% alcohol. Hieraan wordt onder hoge druk koolzuurhoudend bronwater toegevoegd om een fruitige smaak en lichte mousse te creëren. Het is een toegankelijk drankje voor nieuwkomers in de wijn, maar ook geschikt voor de reguliere wijndrinker op zoek naar een verfrissend, laag-alcoholisch alternatief. Dankzij deze vernieuwende aanpak heeft VEUT de Wine Innovation Award gewonnen.

De Wine Innovation Award, een initiatief van DGS Wijnkopers, beleeft in 2011 haar eerste editie met een uitreiking tijdens de Wereldse Wijndagen. De juryleden, Joris Snelten, Harold Hamersma, Wibo Broek en Jeroen Tebbe, hebben de innovaties  beoordeeld op basis van hun unieke, creatieve en commerciële kracht.  De inzendingen geven blijk van de ontwikkeling van de wijnindustrie waarin duurzame waardecreatie voor de consument steeds meer centraal staat.

 

Verder benadrukt de jury het belang van een actieve houding van de wijnindustrie in de huidige competitieve marktomgeving.  De grenzen tussen alcoholhoudende dranken zoals bier of wijn en versterkte dranken vervagen: Wie pakt die nieuwe ruimte in de markt het beste op?

Creativiteit en innovatie zijn kernwaarden in de onderneming voor Grandes Vinos, de producent van VEUT. Een innovatiecomité, bestaande uit onder andere de commerciële directeur, geeft  leiding aan een organisatiebreed innovatiesysteem. Op deze manier worden creatieve ideeën gekoesterd en omgezet in concrete actie.  Grandes Vinos is daarmee volgens de jury een groot voorbeeld voor de moderne wijnindustrie.

VEUT wordt als eerste getoond op de Dranken en Pakket Expo.

[Persbericht]

Lees ook:DGS Wijnkopers lanceert de Wine Innovation Award
Lees ook:Horecava lanceert publieksprijs Horecava Innovation Award
Lees ook:Winnaar Spaanse etalagewedstrijd bekend
Lees ook:Duitse wijnwebsite wint Red Dot Design Award
Lees ook:Hugo Prosejito en Sprizzante jr.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>