Alles over azijn

Wijn die te lang openstaat KAN azijn worden, maar om echt goede azijn te krijgen heb je een gecontroleerd proces nodig, net als bij het wijnmaken zelf. Ben je geïnteresseerd in de wording van azijn, de rijke geschiedenis én heerlijke recepten ermee, kijk dan eens naar dit boek, The New Guide to Vinegar.

Ik schreef een recensie van dit boek op Wijnkronieken. Het boek is van de hand van Aloïs Gölles, beroemd azijnmaker uit het Oostenrijkse Steiermark. Vooral Gölles appelbalsamico-azijn is beroemd, en zijn gerijpte oude azijnen. Een wereld op zich, van harte aanbevolen.

Lees ook:Trend in VS: een glaasje azijn bij het eten
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Bruschetta met Chardonnay of Rosé
Lees ook:Wat is die fles waard? Antwoorden op een veel gestelde vraag
Lees ook:Smaakmakend: een leven zonder reuk (en dus smaak)
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Surf en Turf

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Alles over azijn

  1. ellie jonkers

    Drie jaar geleden ben ik begonnen kleine restjes rode wijn in een fles bij elkaar te gieten,
    9ik dacht dat zal wel azijn worden)
    goede rode wijn uit de Luberon,toevallig zag ik de fles in mijn lkelder staan vol met restjes en met een kurk afgesloten ik was de hele fles vergeten.
    de inhoud ruikt naar zware oude wijn en et msmaakt naar azijn maar niet echt zuur.
    weet U of dit als wijnazijn te gebruiken is.
    dank U wel

      /   Reply  / 
    1. Gaab van Loenen

      Hoi Ellie, deze wijn is te gebruiken om wijnazijn te maken, maar dan moet je hem niet afsluiten met een kurk maar òf openlaten òf een waterslot erop zetten.
      Groeten, Gaab van Loenen Haarlem

        /   Reply  / 
      1. Mariella Beukers Auteur

        Dank je Gaab, voor je toelichting! Maar waarom het waterslot? Het gist toch niet meer? Kun je wat meer uitleggen?

          /   Reply  / 
  2. Mariella Beukers Auteur

    Oh, lastige vraag. Misschien moet je eens een heel klein beetje uitproberen als dressing of zo. Als er geen schimmels op zitten, lijkt het me veilig om te gebruiken. Maar zeker weten doe ik het niet….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>