Wijnen uit Israël

Koosjere wijnproeverij “L’Chaim!” in de Portugese Synagoge

Wijn staat voor goddelijke kennis in het Jodendom. De Boom van Kennis zou immers volgens sommige bronnen een wijnstruik zijn. Michiel Gottmers van Witrozerood-fineTwine, laat u in de “wijnkelder” van de Portugese Synagoge kennismaken met de lekkerste koosjere wijnen uit de kelders van de Israëlische wijnhuizen Tulip Winery en Saslove Winery. Hij wordt hierbij geassisteerd door de koosjere wijnschenker Abraham Rosenberg.

Israël heeft de laatste vijftien jaar grote sprongen voorwaarts gemaakt als het gaat om het maken van prachtige wijnen. Tijdens een proefsessie van een uur laat Witrozerood-fineTwine u graag 5 wijnen proeven van de wijnhuizen Tulip Winery en Saslove Winery. Middels deze proeverij brengen ze een klein beetje van Israël naar het koude noorden.

U kunt zich aanmelden via de afdeling evenementen van het Joods Cultureel Kwartier ([email protected]) of bellen naar 020 5 310 380.

Locatie: Portugese Synagoge, melden bij de kassa.
Toegang: € 25 per persoon
Datum en tijd: 17 maart 2013 om 12.00, 13.30 en 15.00

Lees ook:Reestlander Groen: Nederlandse vinho verde
Lees ook:De Zaanse Wijnkring
Lees ook:Werelds grootste wijnproeverij?
Lees ook:Verslag uit de wijngaard 15: Januari in Amstelveen
Lees ook:Wijnoverzicht.nl lanceert een nieuwe website

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>