Wijnmening….mijn mening!

Sinds het bekend is geworden dat er een wijnprogramma op de buis zou komen, maar vooral sinds bekend werd dat de Nederlandse Fransman Ilja Gort de rode draad door dit programma zou breien,  lach ik me suf over alle zin en onzin die over deze wijnman, maker, liefhebber, marketer, reclameman, acterende chateau-bezitter  worden gedelibereerd!

Vanavond lees ik, terwijl ik surf over het net, voor het eerst een vrij normaal artikel over Ilja Gorts eerste wijn-tv-show. Wars van stekeligheden, geen ondertoon, (tenminste, ik hoor hem niet) geen sarcasme.

Ik heb helaas zelf de eerste aflevering gemist omdat ik een wijnworkshop gaf, maar klaarblijkelijk ging het over de afsluiting van de wijnfles.

Wit en rosé met een schroefdorp, rood onder de kurk.” Nou ja… zo is het natuurlijk niet helemaal, maar eerlijk is eerlijk, van heel veel mensen hoorde ik dat ze het een hartstikke leuke aflevering vonden.

Hoe komt het dan toch dat zoveel, zichzelf verklaarde wijnprofies, RV of niet, elke keer in de stress schieten als de naam, de woorden Ilja Gort vallen.
Ik kan het niet begrijpen.

Of komt het omdat eigenlijk iedereen, diep in zijn hart,  zo graag zelf had willen ‘optreden’ in de tv-show van MAX?

Daar ben ik nu echt razend benieuwd naar!

 

 

Lees ook:Ilja Gort en het geheim van de Champagne
Lees ook:Ilja Gort geeft een ton weg
Lees ook:Ilja Gort komt met een boek
Lees ook:Een nieuwe Ilja Gort op de plank
Lees ook:Yvon Jaspers vindt wijn vies

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijnmening….mijn mening!

  1. Jjohn Bindels

    Dag Marja,
    Daar zit een hele geschiedenis achter. Zo is de man in de professionele wijnwereld al herhaaldelijk ontmaskerd als iemand die profijtelijk de waarheid naar zijn hand zet.Hij wordt er ook van beticht vindingen van anderen als de zijne te presenteren. Collega Duijker heeft daar eerder over geschreven. En wat denk je van die vleugel, die zogenaamd net niet boven de hoofden van lieden op het chateau geënsceneerd te pletter viel. Marketing is geen ander woord voor beduvelarij, denken we.dus houd gepast afstand van uitlatingen met’kurk’.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>