N,R&F van vandaag de dag

Het laatste nieuws uit de wijngaarden kwam van Wijnwijs.eu. Ongeveer 6000 ha aan wijngaard is een nog nooit eerder vertoond verwoestend onweer neergesabeld. Grote schade met zich meebrengend voor deze wijnregio en boeren hier.

 

Geen nieuw driesterrenrestaurant aan de prestige Franse rij toegevoegd. Dit jaar voor het eerst, heeft de Michelin in al ‘haar goedheid’  besloten geen nieuwe driesterrenzaak aan te wijzen. Sterker nog, het illustere 3*gezelschap is zelfs verminderd met 1 naar 25.

 

Wijnen uit Hongarije zijn bijzonder in hun soort. Ze kunnen droog en subtiel zijn, maar ook machtig en krachtig. Het zijn zeker prijswinnaars! Check het hier.

 

Leuke bubbelstory op het de site van Divinatio! Even lezen. “Plop! Champagne hoort, laten we het even benadrukken, niet te knallen. Daarbij komt namelijk veel kooldioxide vrij en blijft er te weinig achter om de champagne in het glas ‘tot leven te wekken’. Echte liefhebbers zitten dan ook met gekromde tenen te kijken als Sebastian Vettel of Lewis Hammilton weer eens een wedstrijd hebben gewonnen en vanaf het podium een veel te dure fles champagne leegspuiten. Nee, neem dan liever voorbeeld aan de ‘bedeesde’ vorm volgens de officiële champagne etiquette.”  En nog veel meer!

 

Een leuk tip voor de lezers van het wijn.blog Lees eens de educatieve blogs van Jet Wester! Over van alles en nog wat mbt de wijnbouw!   Hier even klikken!

 

RODEN – Van Erp Dranken en Hotel Langewold organiseerde een asperge en wijnproeverij. Gerard van Erp begon de avond met een korte uitleg over het proeven van wijn. Hij legde uit waar op gelet moet worden bij het beoordelen van wijn en de combinatie van het gerecht en de wijn.

 

Meedoen aan een kook-demo? Sponsor worden? Meewerken als vrijwilliger!  Op de hoogte blijven van het actuele nieuws? Volg op twitter en andere social media! Alles kan op de  Zutphen culinair!

Lees ook:Kent u Foster’s?
Lees ook:Smaak van wijn
Lees ook:Wijn van Gramolere
Lees ook:De ‘kleine’ Champagneboer in the spotlights
Lees ook:Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>