Hagel treft Medoc

Chateau Cos d’Estournel en Cos Labory zijn getroffen door hagelstormen afgelopen vrijdag, terwijl ook dit weekend nog slecht weer werd verwacht.  De dorpen Saint Estephe en Pauillac werden bijzonder zwaar getroffen, met schattingen die oplopen tot schade aan meer dan 900 hectare wijngaarden. De storm vond plaats om 11 uur vrijdagochtend.


Pessac Leognan, Grezillac in Entre-Deux-Mers en Saint Andre de Cubzac, net boven Bordeaux op de rechteroever hebben ook te lijden gehad van de storm.

Bernard Audoy, eigenaar van Cos Labory en voorzitter van de Saint Estephe-appellation vertelde een lokale krant dat hij nooit eerder had meegemaakt dat het Cos-plateau zo zwaar werd getroffen. Zowel zijn wijngaarden als het naburige Cos d’Estournel leden vooral verlies van bladeren en bessen. Andre Lurton’s Chateau Bonnet leed schade op 20 hectare van een totaal van 300.

Olivier Dauga, adviseur van tal van landgoederen in Bordeaux, vertelde Decanter.com: ‘We moeten nog even geduld hebben op een definitief oordeel, maar het lijkt waarschijnlijk dat de oogstdata zullen worden vervroegd, omdat er heel wat beschadiging van de schillen is opgetreden, met risico van rot, zeker in combinatie met het recente warme weer. ‘

Tot de stormen werd verwacht dat de rendementen in Bordeaux naar verwachting tussen 5% en 10% procent hoger lager dan vorig jaar, na een gelijkmatige en overvloedige bloei eerder in het seizoen. “De opbrengst en de kwaliteit moet nog steeds erg goed zijn in de meeste gevallen”, zei Dauga. “Er is geen reden tot paniek.”

Bron

Lees ook:Oogstbericht 2006 Frankrijk: Faugères zwaar getroffen door hagel
Lees ook:Schade wijngaarden door nachtvorst
Lees ook:Pernod Ricard ook in problemen
Lees ook:Hagelschade in de Côte Chalonnaise
Lees ook:Zware hagelschade in Champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>