Natuurlijk vinden de duitsers dat de duitse oogst goed is…

Duitse wijnproducenten verwachten een uitstekende oogst 2007, zowel in termen van kwaliteit als kwantiteit. Na enkele opeenvolgende jaren van kleine oogsten is een jaar met wat meer volume bijzonder welkom. De kwaliteit van 2007 ziet er op basis van het rijpingsverloop goed uit. Het weer as dit jaar veel stabieler dan vorig jaar, toen ineens op grote schaal rotting optrad. De rijping had dit jaar een voorsprong van anderhalf tot twee weken in vergelijking met het gemiddelde dankzij het uitzonderlijke mooie weer in april. Daarna hebben zich geen hittegolven of onophoudelijke plensregens laten voelen, zodat de sanitaire toestand en de mostgewichten volop reden tot tevredenheid boden. De weersomstandigheden van de afgelopen paar weken waren bovendien heel gunstig.

Naar verwachting zal het oogstvolume rond 10 miljoen hectoliter komen te liggen. Dat zou 5% hoger zijn dan het langjarige gemiddelde en 13% meer dan in 2006. Ook 2005 was aan de krappe kant, wat bij diverse producenten tot schaarste heeft geleid. Juist nu de vraag naar Duitse wijnen in zowel binnen- als buitenland al maar blijft toenemen, is een wat ruimere opbrengst dus meer dan welkom.

Bron: Productschap

Lees ook:Meer dan de helft van het verschrotten van druiven door de EU gebeurt in Spanje
Lees ook:Recordoogst Nieuw-Zeeland
Lees ook:Goede vooruitzichten voor de oogst van 2006 in Frankrijk
Lees ook:Oogst in Spanje
Lees ook:Waarde wijnexport Oostenrijk stijgt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>