Winkel met Belgische wijnen geopend

Wijnland België is een steeds interessantere plek om te gaan ontdekken. Helemaal nu de Belgische wijnen op een fysiek verkooppunt samengebracht zijn. Sommelier Jens de Maere opent vandaag in Melsele (10 km buiten Antwerpen) de eerste échte winkel met ‘Belgian Wines’. Eerder was Jens al actief op internet, met een webshop met uitsluitend Belgische wijnen. Maar de tijd was rijp voor een echte winkel, aldus Jens.

Hij schrijft daar zelf over: “Mensen overtuigen om Belgische wijnen te drinken, dààr draait het allemaal om. We merken nog steeds dat de Belgische wijnen niet bij iedereen zo gekend zijn als we zouden wensen. We moeten dan ook nog veel tijd en energie investeren om mensen te overtuigen om toch voor de Belgische wijnen te kiezen en niet naar traditionele alternatieven te grijpen. Net daarom is zo’n verkooppunt interessant. Mensen over de streep trekken, een extra woordje uitleg kunnen geven of ze gewoon laten proeven en de kwaliteit voor zich laten spreken. Dat is nog steeds de beste manier om mensen te overtuigen Belgische wijnen te drinken.

De kwaliteit van de Belgische wijnen werd vroeger veelal bestempeld als folkloristisch of minderwaardig. Maar nu bewijzen onze schuimwijnen absoluut het tegendeel. In elke sterrenrestaurant in België vind je nu Belgische wijnen. Op elke blindproeverij komen de Belgische (schuim)wijnen ook steeds vaker als beter dan vele grote merkchampagnes naar voor. Dit is toch een heel mooie erkenning, dat de kwaliteit van de Belgische wijn beter is dan ooit! En dit geldt niet alleen voor onze schuimwijnen, ook in de witte en rode wijnen heeft België veel meer te bieden dan chocolade en bier.”

Jens, heel erg veel succes, en mocht de gelegenheid zich voordoen komen we graag eens langs in Melsele.

Je vindt Belgian Wines op de Kapelstraat 3 in Melsele. Volg Jens via Twitter op @belgianwines

Lees ook:Belgische wijnen
Lees ook:Vers gesurfd: Belgische wijnstreken
Lees ook:E-book over Belgische wijn verschenen
Lees ook:Carrefour verkoopt wijn van Belgische wijnmakers in Frankrijk
Lees ook:Michelin België bestaat 100 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>