Moederdagtip: Tauleto Wine Fragrance

Sinds kort is Nederland een webshop rijker, met producten gebaseerd op … sangioveseschillen!  De schillen van druiven bevatten anti-oxidanten, en anti-oxidanten zijn ook goed voor de huid. Het zou celveroudering kunnen tegengaan, en de huid soepel houden bijvoorbeeld. Wat is er dan logischer dan die anti-oxidanten in druivenschillen ook daadwerkelijk te gaan gebruiken?

Bij Umberto Cesari, wijnmaker in Emilia-Romagna, niet ver van Bologna, worden de schillen van de sangiovese-druiven daadwerkelijk voor het bereiden van schoonheidsproducten gebruikt: dagcrèmes, maskers, anti-ouderingscrèmes, bodylotions…. De lijn die gecreëerd werd heet Tauleto Wine Fragrance, naar de wijn van sangiovesedruiven die parfumeur Matteo Maffei inspireerde.

Deze producten zijn nu ook verkrijgbaar in Nederland en onder andere verkocht via een webshop. Ik ontving wat monstertjes, en vind de parfum erg lekker ruiken. De crèmes moet ik nog eens gaan uitproberen.

Misschien een leuke moederdagtip?

Meer over Tauleto op het vernieuwde Wijnkronieken!

Lees ook:Shop voor alcoholvrije bieren, cocktails en wijnen van start
Lees ook:Notitieblok voor vinologen
Lees ook:Oogstrelend wijnland
Lees ook:Paris Hilton introduceert haar Rich Prosecco nu ook in Nederland
Lees ook:Italia al Dente – Italiaanse wijn en lekkernijen in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>