Albert Adrià en Ivo Niehe openen vakbeurs Gastronomie 2014

IMG_7990Persbericht

Utrecht, 9 september 2014-  De 4e editie van vakbeurs Gastronomie zal geopend worden door niemand minder dan Albert Adrià en Ivo Niehe. De Spaanse Albert Adrià is samen met zijn broer wereldberoemd geworden met hun Catalaanse Restaurant elBulli, welke meermaals is uitverkozen als beste restaurant ter wereld. Albert Adrià behoort dan ook absoluut tot de culinaire top van de wereld.  In 2011 sloot elBulli zijn deuren en was het tijd voor iets nieuws. Inmiddels zijn de broers eigenaar van 5 restaurants in Barcelona, Tickets, Pakta, 41⁰, Hoja Santa en Enigma, welke in het voorjaar van 2015 haar deuren opent.

Albert Adrià zal een wervelende presentatie verzorgen om het gloednieuwe concept 41⁰ (41 degrees) uit te leggen. Deze presentatie zal hij niet alleen verzorgen maar in samenwerking met zijn chef-kok Oliver Peňa en Chef bartender Marc Alvarez.
Na de demonstratie is het tijd om aan tafel te gaan zitten bij Ivo Niehe die hem het hemd van het lijf zal vragen.
Voor deze exclusieve opening zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bezoekers die de opening(interview) willen bijwonen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar : [email protected]

Kookpodium
Naast  Albert Adrià zullen er nog meer nationale en internationale chefs het kookpodium van Gastronomie betreden.  Uit Nederland mogen we onder andere Lucas Rive van het gelijknamige restaurant in Hoorn en Rogér Rassin van restaurant La Rive in het Amstel Hotel verwelkomen. Rogér Rassin zal samen met zijn sous-chef Keng Vichianrat het podium betreden. Keng won begin dit jaar de Gouden Koksmuts. Niels van den Berg, de jongste SVH Meesterkok van Nederland zal een demonstratie geven op het kookpodium met bijzondere Japanse groenten.

Tientallen workshops, proeverijen en masterclasses.
De drie workshopruimtes zijn ook dit jaar weer rijkelijk gevuld met talloze workshops, proeverijen en masterclasses over uiteenlopende onderwerpen. Nederlands bekendste wijnschrijver Harold Hamersma zal er twee dagen vertellen over Franse Wijnen, Paul Fagel geeft een Masterclass Griekse olijfolie en is er een workshop “Glas Proeven”, diverse wijnproeverijen en een wild-demonstratie.

Vakbeurs voor professionals uit het midden- en hoogsegment van de Nederlandse gastronomie.
Gastronomie wordt gehouden op maandag 10 november en dinsdag 11 november 2014 in Jaarbeurs Utrecht. De openingstijden zijn maandag van 11.00 tot 19.00 uur en dinsdag van 11.00uur tot 18.00 uur. Gastronomie is gratis te bezoeken voor bezoekers welke in het bezit zijn van een uitnodigingscode.
Meer informatie over Gastronomie is te vinden op de website: www.gastronomie.nl.

Banner-De-Eerste-Soester-Wijnschool

Lees ook:Beurs Gastronomie overvol
Lees ook:Gastvrij Rotterdam
Lees ook:Winterproeverij in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar
Lees ook:Traditie en toekomst, typiciteit en trots: de essentie van Italiaanse wijnen
Lees ook:Perswijn Winter-wijnproeverij Horecadag 22 oktober, Kasteel de Wittenburg Wassenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>