nieuwsflitsen in het kort die recent op mijn pad kwamen

Rode wijn lolly’s! Hoe verzin je het? Op Culy’s web vind je een grappig recept om lolly’s te maken. De basis is een zoete rode wijn…

 

 

Op zondag 11 maart van 15.00 – 17.30 uur kun je bij db’s een Italiaanse proeverij bijwonen. Georganiseerd door Josje van Oostrom, Italiaanse wijn & kunstspecialiste.

‘Dit keer een laagdrempelige , gezellige en uiteraard lekkere wijnproeverij waarbij je ook nog wat opsteekt,’ is te lezen in de uitnodiging van Josje.Info vind je HIER.

 

Een interessante verhandeling over biowijnen al dan niet, las ik in Wijn Netwerk Nederland van de hand van Geurt van Rennes.

“EU regeling voor BIOWIJN. Een troef voor biologische wijnbouw of de doodsteek?

 

Lady Gaga in the wine. Volgens het Engelse tabloid the Sun heeft Lady Gaga serieuze  belangstelling om, samen met haar vriend Taylor Kinney, haar eigen wijngaard in Californië te exploiteren om haar eigen rode wijn te kunnen gaan  maken. Een echte Cook schijnt ze te zijn, deze Lady.

Lees het artikel hier.

 

‘Date the Future’ De 6de Anuga FoodTec van 27 maart tot en met 30 maart wordt gehouden in Köln. Meer dan 1200 exposanten uit de hele wereld nemen deel aan deze mega Food beurs.

 

Vergeet niet dat maandag over twee weken ruim in het teken van Italië staat. Ten eerste met de Italiaanse vakdag in de Kookfabriek en bovendien in de Olafskapel van het NH Barbizon Palace Hotel  in Amsterdam een uitgebreide Chianti Classico Tasting in samenwerking met het Consorzio Vino Chianti Classico.

 

Ook al spoedig te verwachten: het Food Film Festival!  Om maar even de aankondiging van de komische film Toast te citeren:
“Schuif op zaterdag 17 of zondag 18 maart aan bij een speciaal delicious. ontbijt in combinatie met de film Toast. Op tafel: brood van het Vlaams Broodhuys, croissants, boter, jam en verse sapjes: de perfecte start van het weekend. Zondag 18 maart is het ontbijt + film exclusief voor delicious. lezers. In de komische film Toast vertelt de Britse kok en foodjournalist Nigel Slater over zijn jeugd in de jaren 50 en 60, het verlies van zijn moeder en de bakoorlog met de nieuwe vrouw van zijn vader.”

Het festival is 16, 17, 18 maart a.s. en je kunt resererveren en boeken via: foodfilmfestival.nl

Lees ook:Klassieke Chianti Classico
Lees ook:10 t/m 16 september: Chianti Classico Week
Lees ook:Zo lekker Italiaans
Lees ook:Bottle Shock op Food Film Festival
Lees ook:Brunello di Montalcino uit Toscane

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>