Wijnkoperij van Eesteren heft het wijnglas op het strand

Een goed idee, sprankelend, van Wijnkoperij van Eesteren om voor de relaties een uitwaaidag te organiseren! Op het strand van Ouddorp verzamelde een groot deel van de Zeeuwse horeca voor een echte genietdag.

Natuurlijk ontbrak het vineuse moment niet. Daarvoor was Mr. Ivan Aquino, export directeur van het vooraanstaande Spaanse wijnhuis Torres uit Barcelona overgekomen. Samen met een vertegenwoordiger van de Nederlandse importeur van Torres, Will Giesbers ,was hij  afgereisd naar Ouddorp om de aanwezigen uitleg te geven over de Torres wijnen, die tijdens het diner geschonken werden. Uiteraard vertelde de Spanjaard, die oorspronkelijk uit Nederland komt en Nederlands sprak, met veel enthousiasme ook over het gerenommeerde wijnhuis Torres uit Villa Franca Penedès, ongeveer een uur rijden van Barcelona. Zo was wijnmaker Miguel Torres één van de eerste Europese wijnprofessionals, die de mogelijkheden van wijnbouw in Chili zag. Al in de jaren zeventig vestigde Torres zich daarom ook in Chili. Hun Chileense wijnen genieten vandaag de dag dan ook net zoveel bekendheid als hun Spaanse.

Wilt u alles lezen over dit geslaagde zee-experiment, lees dan het artikel in zijn geheel op Flakkeenieuws!

 

 

Lees ook:Het imperium van de familie Torres
Lees ook:Torres’ Santa Digna nu met Fairtrade-logo
Lees ook:Spaanse wijnmakers verbonden in strijd tegen klimaatveranderingen
Lees ook:Torres Cordillera Brut
Lees ook:Bodegas Torres versterkt zijn positie in Rueda door de overname van Bodega El Albar Lurton

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijnkoperij van Eesteren heft het wijnglas op het strand

  1. offshore bank account

    Uit Spanje vanavond een drietal rode wijnen en uit Portugal een port en sherry, die ik onder dessertwijnen schaar. We beginnen met een rode wijn van het wijnhuis Gran Feudo, waarvan we vanavond ook al een hele goede en betaalbare witte wijn proefden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>