Ribera del Duero promoveert van DO naar DOCa

Positiever nieuws uit Ribera del Duero is de ophanden zijnde promotie tot Denominación de Origen Calificada (DOCa). Deze promotie zou volgens plan in 2008 van kracht moeten worden voor zowel de weinig bekende rosé als de rode wijn uit de streek. Ribera wordt daarmee het derde Spaanse gebied na Rioja en Priorat dat die hoogste status binnen de hiërarchie van herkomstbenamingen draagt. Voor een DOCa gelden veel strengere regels en beperkingen dan voor een normale Denominación de Origen (DO).

 

Lees ook:Wijn van de webwinkel Vinos la Bodega
Lees ook:Spaanse wijnen, van fluweelzacht naar zuiver fris
Lees ook:Chardonnay toegestaan in Rioja
Lees ook:Crus voor de Muscadet
Lees ook:Spaanse overheid promoot de wijnexport

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>