En de wijnwereld blogt voort…

Dit weekeinde kwam ik zoveel nieuws tegen, zoveel mooie blogs, dat ik ze graag wil delen.
Dus: start de week met een duik in de verzamelde wijnblogs van de wijncoach

 

Zoals de NZ blog van Bill Zacharkiw in de Montrealgazette.com waarin de grootsheid van Nieuw Zeeland verklaard wordt! (Ik heb het zelf pas nog mogen ervaren tijdens een NZspecial bij Bolenius aan de Zuidas in Amsterdam) Uitleggend waarom je cabernet s. kunt verbouwen in Hawkes Bay, hoe de Riesling floreert in Waipara en waar je een heel klein beetje gamay kunt vinden of all places!

“As I travelled from Hawkes Bay on the North Island to the South Island regions of Marlbrough, Waipara and Central Otago, a unique New Zealand signature struck me. What all the wines share in common is a signature “brightness” of aromatics and fruit.” Hier vind je het hele artikel!

 

Maurice Dimarino blogt over “Perfect Pairings: Wine and Oysters”. Hij bespreekt oesters uit alle zeeën, Pacific exemplaren, cold water oysters from Baja’s Rio Negro, Kumamotos en Eastern Oysters. Hoe ze zijn, waar ze vandaan komen en welke wijn met oesters matcht! Fanny Bay eet je met een glas Vermentino,  maar bij Pacific Oyster Paradise is de meest ultieme drank een glas Chablis, Albariño komt in het spel als je Kumamotos Oysters eet en voor de Eastern Oyster is alleen, en echt alleen de Blanc de Blanc Champagne geschikt. Waar je het beste Trimbach Riesling bij kan inzetten, moet je zelf maar lezen in het ‘perfecte’ artikel.

“An oyster is just like a grape.  An oyster is harvested in appellations, with the right growing conditions and over time produces sugars which give it body.  An oyster’s flavor is influenced by its “terroir” or body of water.  Like wine, depending on the species of oyster, where it grows, how long it grows and when harvested will affect its flavor and texture.”   Als je hier klikt, kom je bij de oesters!

Caleb Ganzer, de 27 jarige sommelier van Daniel Boulud’s Bistro Moderne geeft een aantal tips hoe je als gast in een restaurant op briljante wijze – zonder hulp dus – gewoon op eigen kracht een fantastische wijn uit kunt kiezen!
Deze post, die origineel verscheen van de hand van Linnea Covington vind je hier!

 

Nog een blog over het matchen van wijn en food is die van de “bubbly professor”! Hoe vaak stoppen wij niet even snel een ‘hammetje’ in de oven? Soms heel gekruid, soms naturel.

Voor de dag er mee, ga het wijnavontuur aan, maar lees eerst de tips op haar blog!

“Your first wine pairing guideline is to keep your wine choices centered around white wines, rosés, or lighter styles of red, so as not to clash with the inevitable sweetness on your plate and to avoid overpowering the entrée.  As usual with holiday feasts, the array of side dishes offer up a wide variety of tastes and flavors, so our challenge is to find a wine that doesn’t wrestle with the rest of the meal.  Follow these rules to a great holiday match!” Perfect Pairings!

 

Tot slot de post van Melinda Joe over ‘Natural Wines, Japan’s latest wine trend!

“Japanese consumers began developing a taste for natural wines in the 1990s, and Japan has become one of the world’s largest markets. Some industry professionals suggest that natural wine’s associations with health are driving the trend, while others say that the flavor profile appeals to the Japanese palate.”

Lees het op The Japan Times!

 

Lees ook:Wijn bij Oesters
Lees ook:Champagne ‘Inflorescence’ bij de oesters
Lees ook:Beste wijn in de lucht bij Qantas
Lees ook:Rosemount stopt met kurk
Lees ook:Wat is de goedkoopste manier om de luchtvochtigheid van mijn wijnkelder te regelen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>