Poderi dei Colli

Poderi dei Colli - wijngaardPERSBERICHT: BiologischeWijnwinkel.nl haalt Poderi dei Colli naar Nederland

Deze maand is BiologischeWijnwinkel.nl,  webshop voor biologische en biodynamische wijnen, begonnen met het importeren van de wijnen van Poderi dei Colli uit de Marche, Italië. Met dit wijnhuis voegt de wijnshop opnieuw een aantal unieke wijnen toe aan haar assortiment, nadat ze eerder dit jaar startte met de import van de biodynamische wijnen van Fuchs-Jacobus uit Nahe, Duitsland.

Vergeten druiven

De witte wijnen van Poderi dei Colli zijn opvallend fris en ronduit stuivend. Ze worden gemaakt van lokale druivenrassen als Pecorino en Passarina. “Dat zijn druivenrassen die hier niet zo bekend zijn, maar die daar al decennia lang in de wijngaard staan”, vertelt importeur Frank Rozendaal. De Pecorino schijnt zo te heten omdat de schapen graag aan de blaadjes van deze druiven mogen knabbelen, volgens Rozendaal.  “Het is mooi dat ik deze ‘vergeten druiven’ nu naar Nederland kan halen. Het is weer eens wat anders dan wijn van chardonnay of sauvignon blanc. Verfrissend.”

Poderi dei Colli - wijngaard 2Stuivend wit en fluwelig rood

Bij Poderi dei Colli doen ze er werkelijk alles aan om de frisse tonen en het stuivende karakter van hun druiven tot uitdrukking te laten komen. Om de frisheid te bewaren is het hele vinificatieproces gekoeld. “Dat begint in de wijngaard en eindigt in hun volledig nieuw gebouwde cantina. Daar komen de oude rassen en moderne technieken samen. Vooral de witte wijnen stuiven hierdoor werkelijk uit je glas. De rode wijnen zijn fluweelachtig en hebben zachte tannines”, zo licht Frank Rozendaal toe.

Een mooi detail: er worden geen dierlijke bestanddelen gebruikt om de wijnen te klaren en er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van sulfiet. Dat eerste maakt deze wijnen ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Lees ook:Webshop met alleen biologische champagnes
Lees ook:Druiven plukken 4
Lees ook:Maak je eigen – biologische – wijn
Lees ook:De wijndruifbijbel
Lees ook:Wijn, de Beaujolais Primeur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>