Roadtrip door Frankrijk

roadtrip3Voor iedere levensstijl is er een Franse wijn: dat is de belofte van de nieuwe generatie Franse wijnproducenten. Om dit aan te tonen, hebben 6 Europese wijnbloggers waaronder een Nederlandse van 25 mei tot en met 2 juni 2013 een roadtrip gemaakt door de Franse wijngebieden.


Resultaten: meer dan 50.000 bezoekers op de campagnewebsite, meer dan 1,5 miljoen tweets bij 105.000 twitteraars, 24.000 interacties en 5 miljoen publicaties op instagram, 4.500 berichtjes op facebook, 3.000 views op Vimeo… en 6 nieuwe ambassadeurs voor Franse wijnen op het Europese web.

Tijdens de driejarige campagne «  Wijnen met Stijl », die in 2012 gestart is, ligt de nadruk op de diversiteit en de toegankelijkheid van Franse wijnen. De campagneslogan “Wijnen met Stijl” moet de consument van de zes Europese markten aanspreken en het Franse aanbod toegankelijker maken. “Wijnen met Stijl” toont aan dat Franse wijnen geschikt zijn voor elke moderne levensstijl: “authentiek naturel”, “glamour chic”, “ongecompliceerd en ontspannen” of “ eenvoudigweg anders”.

Gedurende deze reis hebben de bloggers wijngaarden bezocht, wijnproducenten ontmoet en verschillende vinificatiestijlen en druiven geproefd die representatief zijn voor de huidige wijnproductie. De reis was verdeeld in vier etappes, elk met nadruk op een bepaalde wijnstijl. Om een overzicht te krijgen van de diversiteit aan wijnen in Frankrijk werden proeverijen gehouden met wijnen uit verschillende wijnregio’s: Elzas, Lorraine, Champagne, Bourgogne, Bordeaux, Loire, Languedoc, Roussillon, Rhône, Provence, Jura, Savoire, Beaujolais, Corse, Sud-ouest, Bergerac Languedoc, Bordelais…

Op het online wijnmagazine Smaak van Wijn, het blad voor de wijnliefhebber, worden de filmpjes tijdens de FrankrijkSpecial ook geplaatst!

Lees ook:Nederlandse wijnblogger voor de roadtrip door Franse wijngebieden is bekend
Lees ook:
Lees ook:De Grote Hamersma nu ook op z’n Frans
Lees ook:Groene wijnbouw kent opmars in Frankrijk
Lees ook:‘Champagne’ en ‘Port’ verboden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>