Bezoek de kleurrijke herfstvallei van Rheinhessen

rheinhessenZonnigste gebied van Duitsland dankzij bijzondere ligging

Rheinhessen ligt op drieënhalf uur rijden van Nederland. Vanwege de bijzondere geografische ligging* is dit de warmste regio van Duitsland. Daarom telt Rheinhessen de meeste zomerse herfstdagen en de minste neerslag. Dat is ook de reden waarom het gebied zo geschikt is voor wijnbouw. En natuurlijk voor vakanties. Vooral in de herfst als rond Mainz de wijnfeesten losbarsten.

Wil je in het najaar genieten van een prachtige Indian Summer dan is Rheinhessen de ideale bestemming. Duitsers noemen dit jaargetijde Altweibersommer. De bladeren aan de wijnstokken krijgen felle kleuren en als het een beetje meezit is de lucht hemelsblauw. In deze periode is er volop activiteit op de velden: de druiven worden geplukt en binnengehaald. Op de vele wijnboerderijen gaan de Winzer aan de slag met de wijnproductie.

* Omdat de Vogezen in Frankrijk al veel neerslag van oceaanstoringen opvangen, is er in het brede dal van de Rijn ter hoogte van Rheinhessen minder bewolking en valt er veel minder regen.

wijnhuis rheinhessenWijnfeesten
Op de najaarskalender van Rheinhessen vind je de volgende wijnfeesten:
·      Alzeyer Winzerfest in Alzey op 20 en 21 september 2014
·      Rotweinfest in Ingelheim am Rhein op 27 en 28 september en op 4 en 5 oktober 2014
·      Mainzer Weihnachtsmarkt in Mainz van 27 november tot 23 december 2014

Informatie
Zoek je een bijzonder vakantieverblijf met mooie wandelmogelijkheden? De wijnboeren in Rheinhessen ontvangen je graag. Je kunt bij ze overnachten en laten je met alle plezier de interessante wereld van de wijnbouw zien. Het is ook mogelijk om een vijfsterrenhotel in de binnenstad van Mainz te boeken. Of een gezellig pension in een van de dorpjes. Informatie hierover vind je op Mainz-Rheinhessen.nl.

Lees ook:Wijnhoofdstad van Duitsland
Lees ook:Riesling – Rheinhessen
Lees ook:26-28 september zijn de Nederlandse wijnfeesten
Lees ook:Nationale Wijnweek 2012
Lees ook:Nederlandse wijnfeesten komen er aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>