Julia Bertram, Weinkönigin van Duitsland kiest wijnen voor Berlinale

Voor het zesde jaar op een rij worden er wijnen van de ‘Weinstraße’ geserveerd tijdens de Berlinale die gehouden wordt van 7 tot 17 februari, tja inderdaad… in Berlijn.

De Duitse Weinkönigin Julia Bertram en verschillende Berlijnse sommeliers o.a. hebben in December de wijnen voor de evenementen tijdens het Berlijnse Filmfestival  geselecteerd.
De wijnbouwbedrijven die hier voor zijn uitgekozen mogen hun wijnen als “Offizieller Berlinale Wein 2013” op de markt  brengen! Dit zijn achtereenvolgens Weingut Werner Anselmann uit Edesheim, met een barrique gerijpte Dornfelder Spätlese trocken Edesheimer Rosengarten, vervolgens Wein- und Sektgut Wilhelmshof in Siebeldingen met een 2011 Grauburgunder Spätlese trocken Siebeldingen Im Sonnenschein.
En tot slot: het Weingut Ökonomierat Lind serveert de 2009 Blanc de Blanc Sekt brut!
Prachtige keuze lijkt mij. Ik ben er blij mee. Ook hier dronken wij de feestdagen een fabelhafte Sekt  en zijn we erg weg van de Ahrse Spätburgunders!

 

 

 

 

 

Lees ook:maatschappelijk verantwoord ondernemen
Lees ook:Zillertal ontvangt top Oostenrijkse wijnwereld
Lees ook:Riesling Lounge
Lees ook:Kerst-dinerdoos bij Wine from the Alps
Lees ook:Deutsche Bahn serveert Duitse wijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>