Wereldtitel voor Engelse bubbels

Dat Engelse bubbels hoge ogen gooien, wist ik al. Maar gisteren kwam ik een berichtje tegen dat een mousserende Pinot Noir Brut uit Cornwall uitgeroepen is tot ‘s werelds beste bubbel!

Een Britse wijnproducent versloeg op een wijnconcours in het Italiaanse Verona mousserende wijnen uit Italië, Frankrijk en Spanje. De Camel Valley Vineyard uit Bodmin in Cornwall deed mee aan de Bollicini del Mondo. Hun 2008 Pinot Noir Brut werd als een ‘sensatie’ omschreven, en werd geschonken bij een speciaal bereidde soufflé van Parmezaanse kaas en paddestoelen.

Camel Vally is eigendom van Sam Lindo, tevens Winemaker of the year in het Verenigd Koninkrijk. Sam won eerder al een prijs met een mousserende rosé en viel bij andere wijnwedstrijden ook al in de prijzen.

Helaas proefde ik nog nooit een Engelse mousserende wijn. Wie wel? Ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Bron

Lees ook:Engelse herkomstbenaming voor één wijngaard in de maak
Lees ook:Elisabeth II krijgt wijngaard in Windsor Park
Lees ook:Britse bubbels in het vliegtuig
Lees ook:Torres Cordillera Brut
Lees ook:Franciacorta op een postzegel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wereldtitel voor Engelse bubbels

  1. Robert Schuurman

    Verbaast niet deze uitslag. Ik heb al menig Engelse bubbel geproefd eigenlijk allen goed tot uitstekend! Erg interessant. Aanstaande woensdag proeven wij met onze Tintlefactor Club 3 verschillende Engelse `Champagnes´, ter vergelijking zetten wij er 2 èchte Champagnes tegenover. Benieuwd naar de uitslag. Eind van de week te lezen op onze blog.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>