Intensieve wijndocentenopleidingen start in maart

In Maart start het WIJNinstituut een nieuwe opleiding! De jaaropleiding tot Wijndocent! Actueel en innovatief. Wil je een belangrijke speler in de wijnwereld worden, dan kan dit een bijzondere boost aan je performance geven! Immers, als docent ben je niet alleen educatief bezig, je moet een mensenmens zijn, een peoplemanager, tact hebben, besluitvaardig zijn, een gezonde dosis zelfspot in je aderen hebben en toe durven geven dat je soms niet het juiste antwoord op heen vraag weet. De jaaropleiding van het WIJNinstituut, waar je een eigen personal coach krijgt toegewezen is een gigangtische stap in de goede richting. Maar….uiteindelijk moet je wel zelf doen natuurlijk :)

 

Jaaropleiding Wijndocent
Doelgroep: de beginnende, onervaren wijndocent.
Deze opleiding laat alle facetten van het vak zien en neemt de wijndocent mee op zijn/haar eerste stappen. Het opleidingsjaar omvat 4 workshops didactische training (zie uitleg workshops didactiek) en het bijwonen van 6 tot 8 praktijklessen van uiteenlopende niveaus (van Wijnvignet tot Werken met Wijn). Tijdens het volgen van de praktijklessen is het de bedoeling om deze te analyseren en hiervan een verslag te maken. Na afloop volgt een bespreking met een mentor en/of met de didactische coach. Het jaar wordt afgesloten met:

a) Het geven van een les in de praktijk (inbegrepen). Alleen mogelijk na een zeer goede beoordeling.
b) het examen SWEN Register Wijndocent (prijsinformatie volgt)

Toelatingseisen:
• Diploma Vinoloog van de Wijnacademie
• In het bezit van goede communicatieve vaardigheden
• Instelling om het vak gepassioneerd over te brengen
• Actief met het vak bezig zijn (reizen, handel, proeverijen, schrijven enz.)
• Ervaring met spreken in het openbaar.

Inhoud opleiding:
• Vier didactische workshops onder leiding van een docentcoach
• Het volgen van 6 tot 8 lessen op diverse lesniveaus
• Evaluatie van deze lessen
• Zelf een deel van een praktijkles geven onder toezicht
• Zelf een hele praktijkles geven onder toezicht. Alleen mogelijk na een zeer goede beoordeling.
Meer informatie : www.wijndocentenopleiding.nl of [email protected]

In de afgelopen 10 jaar is er in het vrije en reguliere wijnonderwijs veel veranderd. Zowel vakman als consument wil meer van het complexe product wijn weten en heeft daar begeleiding bij nodig. Meer weten is meer genieten van…

Lees ook:Professionele Wijndocentenopleiding
Lees ook:Voor een flitsende start in de wijncursuswereld
Lees ook:Gediplomeerde wijndocenten
Lees ook:Edwin Raben nieuwe Bordeaux Wine Educator
Lees ook:Nieuw initiatief in de trainingswereld!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>