Taste of Amsterdam brengt Beaujolais

Beaujolais_Logo_-_Lo-ResNa het succes van 2013 presenteert Inter Beaujolais, het productschap voor de wijnen uit de Beaujolais, opnieuw een brede selectie wijnen op de consumentenbeurs Taste of Amsterdam van 15 t/m 18 mei in het Amstel Park te Amsterdam. Voor het eerst dit jaar werkt Inter Beaujolais samen met restaurant Le Garage. In het zogenaamd  Bistrot Beaujolais Le Garage kunnen de bezoekers van Taste of Amsterdam genieten van de twaalf Beaujolais appellations en streekspecialiteiten van chef-kok Ruben Dekker die tijdelijk zijn keuken in Le Garage zal inruilen voor een mobiele keuken in het Amstelpark.

Wijnliefhebbers die meer willen weten over de wijnen van de Beaujolais kunnen hun kennis verbreden tijdens vijf workshops onder leiding van sommelier Edwin Raben (www.edwines.com), voorzitter van de het Gilde van Sommeliers in Nederland, in het Taste Wines & Spirits Theater.

De wijnen die gepresenteerd worden op Taste of Amsterdam zijn blind geselecteerd door zeven talentvolle Nederlandse sommeliers. Deze selectie is online op www.beaujolais-wijnen.nl. Met deze selectie wil Inter Beaujolais laten weten dat de regio niet alleen Beaujolais Primeur produceert, maar ook Beaujolais Villages en tien mooie crus met bewaarpotentieel.

Een aantal van deze wijnen is te vinden op de wijnkaart van restaurant Le Garage of op de kaart van één van de andere elf gelabelde Bistrots Beaujolais die Nederland kent. De volledige lijst van alle Bistrots Beaujolais is hier te vinden.

Inter Beaujolais nodigt Nederlanders uit om het wijngebied te bezoeken tijdens een toekomstige vakantie. Voor toeristische informatie over het wijngebied kunnen belangstellenden de website raadplegen

Lees ook:Beaujolaiswijnen
Lees ook:Perswijn brengt e-magazine over Beaujolais
Lees ook:Primeur: Beaujolais op iPad en iPhone
Lees ook:Lyon en Beaujolais in het Amsterdamse Westerpark
Lees ook:Bordeaux Op z’n Best 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>