Amsterdam Cacaostad

Ingezonden stuk: Goede cacao en chocolade staan 5 dagen centraal in Amsterdam

Verschillende primeurs wachten op het publiek van Chocoa, we zijn erg enthousiast over de ontwikkelingen en het aftellen van de dagen naar Chocoa kan beginnen! Hieronder vindt u de update van de evenementen; exposanten op de trade fair, de sprekers op de conferentie en nieuwe chocolade makers op het festival. Doe mee en schrijf je vandaag nog in voor de verschillende onderdelen van Chocoa 2014!

Het programma op een rij:

Chocoa Trade Fair: Donderdag 27 maart
Vanuit de hele wereld is er interesse geweest voor de trade fair. Cacao-producenten uit Bolivia, Brazilië, Colombia, Ghana, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Peru en Vietnam zullen met hun cacao aanwezig zijn om deze te laten testen en proeven op de trade fair. Hieronder ook spectaculaire ‘primeurs’ als ‘fine flavour’ cacao bonen uit Ghana. Er zullen workshops over bean-to-bar chocolade maken, uitbesteding van de chocolade productie op basis van uw eigen recepten, voorfinanciering, hoe u uw bonen kiezen, logistiek en meer.
Meer informatie en tickets

Chocoa congres: Vrijdag 28 maart
Het internationale congres over duurzame cacao zal een reeks van sprekers uit verschillende achtergronden naar Amsterdam te trekken. Het debat zal beginnen met ‘inspiratiebronnen voor duurzaamheid van de main stream cacao: koffie, palmolie en fine flavour chocolade. Er zullen sprekers zijn over de eisen voor duurzaamheid van consumenten markt, gender gelijkheid en het inkomen van boeren, gevolgd door interactieve parallelle sessies over de economische, ecologische en sociale pijlers van duurzaamheid. Kom naar dit evenement om actief deel te nemen aan het debat, om vooruitgang te boeken op weg naar duurzaamheid.
Het programma en inschrijvingen

Chocoa Festival: Zaterdag en zondag 29 – 30 maart
Naast de vele lokale en nationale chocolatiers waar we trots op zijn, zulen er ook aantal van de beste internationale chocolademakers op het festival aanwezig zijn. Uit Vietnam, Brazilië, Ecuador, Sao Tome en Denemarken komen ze naar Chocoa festival om het publiek te ontmoeten en samen de chocolade te proeven. Er zijn veel speciale chocolade soorten te ontdekken, inspirerende verhalen te horen en er zal veel te leren zijn over duurzame chocolade!
Koop nu tickets tegen een speciale prijs

Chocoa Masterclass: Maandag 31 maart
Het gebruik van cacao en chocolade in de keuken en dan vooral in hartige gerechten! Topchef Maricel Presilla uit New York, auteur van meerdere kookboeken, deelt haar kennis en kunde hierover met chefs tijdens een exclusieve masterclass. De complexe smaken van fine flavour chocolade biedt mogelijkheden voor veel nieuwe toepassingen, de aanwezige top chefs zullen zeker geïnspireerd de keuken in gaan.

Chocoa 2014 gaat over inspireren, leren en vooral ook proeven van de beste chocolade!

Informatie over toegang en tickets via de website: www.chocoa.nl

Lees ook:Goede cacao en chocolade staan 5 dagen centraal in Amsterdam
Lees ook:CHOCOA FESTIVAL
Lees ook:Chocolade en wijn kan zooo lekker zijn
Lees ook:Trendy: Chocolade en wijn
Lees ook:Stenden Hogeschool stelt 'smaaklector' aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>