PROWEIN BRENGT THE BEAUTIFUL SOUTH NAAR DE MONDIALE WIJNHANDEL

Argentinië, Chili en Zuid-Afrika verenigen zich op ProWein 2014 opnieuw onder de vlag Wines of the Beautiful South. De drie landen van het zuidelijk halfrond zullen een indrukwekkende serie wijnen en wijnexperts meebrengen naar deze vakbeurs, die in maart plaatsvindt in Düsseldorf.

De samenwerking, die voorheen de naam Flavours of the South droeg, volgt op het succes van het evenement The Beautiful South, dat vorig jaar voor de eerste maal gehouden werd in Londen. Daar werden de drie landen tijdens een gemeenschappelijke presentatie als een gezamenlijk merk voorgesteld aan het internationale wijnhandelpubliek.

De drie landen zetten een aantal van hun meest bekroonde en opvallendste wijnen neer en zullen een serie boeiende wijn-spijsconcepten verkennen tijdens educatieve seminars, gepresenteerd door deskundige sprekers. Elk land verzorgt daarnaast twee seminars waarin de eigen wijnen centraal staan.

Argentinië, Chili en Zuid-Afrika werken al sinds 2010 zeer effectief samen op ProWein, zowel om te benadrukken welke kenmerken ze delen als om te laten zien hoe zij die kenmerken elk op unieke en onderscheidende wijze tot uitdrukking brengen. De gezamenlijke opzet, in de vorm van een show-binnen-een-show, hoort elk jaar tot een van de grootste attracties van ProWein, waarbij er regelmatig meer inschrijvingen dan plaatsen zijn voor de seminars over wijn en wijn-spijscombinaties.

ProWein wordt beschouwd als een van de belangrijkste jaarlijkse evenementen op de kalender van de internationale wijnhandel en trekt de top van besluitvormers uit zowel Europa als Noord- en Zuid-Amerika en Azië.
Tot de sprekers – stuk voor stuk gerespecteerde autoriteiten – van Wines of the Beautiful South behoren:
Ronan Sayburn MS, voormalig winnaar van de titel Sommelier van het Jaar in het Verenigd Koninkrijk en momenteel hoofd wijnen bij de Engelse tak van het prestigieuze Dorchester Collection; Tim Atkin MW, zeer bekend Engels wijnrecensent; Caro Maurer MW, Duits wijnjournalist, docent en jurylid en Madeleine Stenwreth MW, voorheen sommelier en nu internationaal wijnjurylid, gevestigd in Zweden, van waaruit ze zowel beroemde wijnproducenten in de hele wereld adviseert als toonaangevende noordse importbedrijven.

Siobhan Thompson, de onlangs aangestelde CEO van Wines of South Africa (WOSA), zegt dat de Zuid-Afrikaanse producenten zich zullen richten op zeer goed presterende wijnen binnen een reeks prijsstellingen, om de indrukwekkende vooruitgang te onderstrepen die de wijnindustrie de afgelopen twee decennia gemaakt heeft. Zij zegt verder dat alledrie de leden van Wines of The Beautiful South gericht zijn op het vinden van ecovriendelijke en creatieve oplossingen voor klimaatverandering, de ontwikkeling van nieuwe wijnbouwgebieden en nieuwe benaderingen van het wijnmaken.

De multinationale samenwerking maakt het gemakkelijker voor bezoekers uit de wijnwereld om de nationale verschillen tussen producenten te leren kennen, aangezien ze ze naast elkaar en binnen dezelfde context kunnen ontdekken. Het laten zien van de wijnen op een beurs als deze wordt bovendien interessanter gemaakt door ze thematisch te presenteren, om zo trends en verschillen in nationale expressie zichtbaar te maken, voegt ze eraan toe.

ProWein begint op zondag 23 maart en duurt tot en met dinsdag 25 maart.

Kijk op www.winesofthebeautifulsouth.com voor een overzicht van alle seminars en voor meer informatie over het evenement, en volg ons op twitter: @TheBeautifulSouth.

Lees ook:De grootste wijnbeurs van Europe is vlakbij
Lees ook:Toenemende vraag naar duurzaam en biologisch
Lees ook:Twintig jaar democratie Zuid-Afrika in beeld
Lees ook:Duurzaamheid hoog bij WOSA
Lees ook:Wines of South Africa (WOSA) heeft een nieuwe CEO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>