Genomineerden VENUEZ Hospitality & Style Awards 2013

 PERSBERICHT

7 januari 2014

Horeca- en hospitalitybranche wacht in spanning

Op maandag 10 maart 2014 worden de felbegeerde VENUEZ Hospitality & Style Awards 2013 uitgereikt in Hotel Okura Amsterdam. De nominatielijst  is opgesteld aan de hand van gepubliceerde venues in VENUEZ Hospitality & Style Magazine in 2013. De jury bestaat uit professionals uit de hospitality & style industrie, ieder met een eigen expertise. Onder de genomineerden worden elf awards toegekend, waarvan negen aan een toonaangevende horecazaak, één aan de beste bartender en één aan dé horecaondernemer van 2013. De awards hebben ook een restyling gekregen, er zijn een aantal categorieën vernieuwd. Voor het eerst wordt de Dare Devil Award uitgereikt aan een verrassende venue die past bij het huidige tijdsbeeld en die dient als inspiratiebron voor de industrie. Verder vernieuwd dit jaar; Best Hospitality Concept, Best Coffee Concept, Best Hotel Design, Best Restaurant-Bar en Best Restyling. De Best Bartender 2013 gaat naar de winnaar van de bartending competitie die op maandag 3 maart 2014 in Bar Dvars in Amsterdam plaatsvindt. De Hospitality & Style Award 2013 voor dé horecaondernemer van het jaar gaat naar de professional die het afgelopen jaar zijn stempel op de hospitalitybranche heeft gedrukt met een onderscheidende visie, een gezonde dosis lef en doorzettingsvermogen.

Fotocredits: Jim Ellam, Gino van Meenen, Victor van Leeuwen, De Vreemde Vogel, Leon Abraas.

 

 

DE GENOMINEERDEN:

 

BEST COCKTAIL BAR 2013 De bars die zijn genomineerd voor Best Cocktailbar 2013 worden beoordeeld op gastheerschap gecombineerd met een uitzonderlijk productaanbod  van zeer hoge  kwaliteit. Naast de juiste sfeer en uitstekende service heeft de Best Cocktailbar buitengewoon veel kennis in huis.

GENOMINEERDEN              DVARS | AMSTERDAM

HENRY’S BAR | AMSTERDAM

MYSTIQUE| AMSTERDAM

TALES & SPIRITS | AMSTERDAM

 

BEST HOTEL CONCEPT 2013 De genomineerden voor Best Hotel Concept 2013 worden beoordeeld op het hotelconcept en de vertaling hiervan aan de hand van de originaliteit, creativiteit en het innovatieve gehalte. De vertaling van het concept in het interieur design is ook beoordeeld.

GENOMINEERDEN              HOTEL MERICI | SITTARD

HOTEL V NESPLEIN | AMSTERDAM

PRINSENHOF | GRONINGEN

SIR ALBERT | AMSTERDAM

 

BEST HOTEL DESIGN 2013 De award voor Best Hotel Design 2013 focust zich op originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het interieurdesign van het hotel. De jury beoordeelt zowel de publieke ruimten als de hotelkamers.

GENOMINEERDEN              ART’OTEL | AMSTERDAM

FLETCHER HOTEL | AMSTERDAM

HILTON HOTEL | ROTTERDAM

MAINPORT HOTEL| ROTTERDAM

 

BEST RESTAURANT BAR 2013 De genomineerden binnen deze vernieuwde categorie worden beoordeeld op het complete restaurant-barconcept met aandacht voor interieur en doelgroep. Culinaire uitspattingen worden buiten beschouwing gelaten. Wel wordt er gekeken naar het aanbod van F&B binnen het concept.

GENOMINEERDEN              BOCA GASTROBAR | EINDHOVEN

RESTAURANT DEN BURGH | HOOFDDORP

SOUTH OF HOUSTON | DEN HAAG

STAN & CO.| UTRECHT

 

BEST RESTYLING 2013 De genomineerden binnen deze nieuwe categorie zijn bestaande zaken die een restyling zijn aangegaan met betrekking tot interieur en concept om daarmee een succesvolle stap te kunnen maken richting de toekomst.

GENOMINEERDEN              DE ZALM | GOUDA

HET WAPEN VAN WILLEMSTAD | WILLEMSTAD

MIRABELLE| BREDA

ROSE’S CANTINA | AMSTERDAM

 

DARE DEVIL 2013 Deze nieuwe categorie betreft verrassende venues die passen bij het huidige tijdsbeeld en dienen als inspiratiebron voor de industrie.

GENOMINEERDEN              DE UURWERKER | GRONINGEN

DE VREEMDE VOGEL | VLAARDINGEN

HUYGENS’DOK | AMSTERDAM

STADSCAFÉ VAN MECHELEN| AMSTERDAM

 

BEST RESTAURANT DESIGN 2013 De jury beoordeelt de genomineerde restaurants op het interieurconcept dat uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarbij het restaurantconcept volledig is geïntegreerd in het design. Een restaurant met karakter en een onderscheidend interieur.

GENOMINEERDEN              5&33 (ART’OTEL) | AMSTERDAM

CATCH BY SIMONIS | SCHEVENINGEN

RESTAURANT NOBLE | DEN BOSCH

RESTAURANT ONE| ROERMOND

 

BEST HOSPITALITY CONCEPT 2013 In deze categorie wordt gekeken naar het horecabedrijf dat een ijzersterk trendbepalend concept neerzet.

GENOMINEERDEN              HOOFDVAARTKERK | HOOFDDORP

KHOTINSKY | DORDRECHT

MR. MOFONGO | GRONINGEN

SLA | AMSTERDAM

 

BEST COFFEE CONCEPT 2013 De genomineerden in de categorie Best Coffee Concept 2013 reiken verder dan een coffeebar die goede koffie serveert. De uitstraling van de zaak, de kennis en kunde van de barista’s en het totaalplaatje worden beoordeeld. Alle genomineerden zijn trendsetter en expert op het gebied van koffie.

GENOMINEERDEN              COFFEE COMPANY OOSTERDOK | AMSTERDAM

ESPRESSOFABRIEK WESTERGASFABRIEK | AMSTERDAM

HOMETOWN COFFEE | DEN HAAG

LOT SIXTY ONE | AMSTERDAM

 

Jurering

De genomineerde venues zijn afgelopen jaar gepubliceerd in VENUEZ Hospitality & Style Magazine. Voorafgaand aan deze nominering vond een meeting plaats met de negen juryleden; hospitality & style professionals met ieder zijn of haar eigen expertise. Aan hen de uitdagende taak om iedere genomineerde venue te bezoeken en te beoordelen.

 

De jury

- Paula Plantinga | hoofdredacteur VENUEZ Hospitality & Style Magazine en tevens

voorzitter van de jury

- Ingmar Voerman | beverage-journalist

- Rob Bongers | consultant HorecaDevelopment

- Cleo Vehmeyer| director IQ Creative

- Paul Linse | eigenaar en ontwerper van Studio Linse

- Joost Scholten | hoofdredacteur Proost en Horeca Entree

- Hans Meyer | hotelconceptontwikkelaar en eigenaar van Hotels Ahead

- Didier Prince | conceptontwikkelaar DidierPrinceRealisatieAdvies

- Jeroen Veldkamp | consultant CoffeeLab

- Godfried van der Lugt | clustermanager horeca ManagementMedia

 

De Hospitality & Style Award 2013

De Hospitality & Style Award 2013 gaat naar de meest toonaangevende horecaprofessional van het afgelopen jaar. Een persoon met een onderscheidende visie, lef en doorzettingsvermogen. De winnaar wordt tijdens de Awardsavond bekend gemaakt.

 

Best Bartender 2013

De Best Bartender 2013 Competition vindt plaats op maandag 3 maart 2014 in cocktailbar Dvars in Amsterdam. Deze bar biedt met meerdere werkstations begeleid door Barsupport een uitstekend wedstrijdterrein voor de competitie. De deelnemende bartenders worden beoordeeld door een jury bestaande uit professionals uit de bartending-industrie. Ian Bartos (creative director Barsupport), Tess Posthumus (winnaar Best Bartender 2012), Andrew Nicholls (eigenaar Dvars, winnaar Best Bartender 2007) en Ingmar Voerman (beverage journalist).

 

De eerste ronde bestaat uit een theoriegedeelte waarin de bartenders worden getest op hun allround drankenkennis; Knowledge & Barmanagement. Van alle deelnemende bartenders gaan de beste tien door. De volgende ronde bestaat uit een praktijkgedeelte waarin de bartenders worden beoordeeld op Speed & Accuracy. De beste vijf bartenders gaan door. De halve finale bestaat uit Homemade & Mixology. Drie finalisten sluiten af met een Service & Personality test die samen met de score van de eerste drie ronden de winnaar bepaalt.

 

De drie finalisten worden door Barsupport uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de VENUEZ Hospitality & Style Awards 2013 op maandag 10 maart 2014. Tijdens deze gala-avond in het Hotel Okura Amsterdam wordt de Best Bartender 2013 bekend gemaakt.

 

Aanmelden voor de Best Bartender 2013 competitie kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Dit kan tot uiterlijk 21 februari 2014.

Lees ook:Hospitality & style Awards
Lees ook:
Lees ook:Filmpjes wijnmarketing awards te zien
Lees ook:Best WineRoutes genomineerd voor Productschap Wijn Marketing Awards
Lees ook:Nieuw wijn retail concept valt in de prijzen: Grape District

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>