Scriptieprijs WIJN uitgereikt

Vanmiddag is tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het Productschap Wijn in Zoetermeer voor de achtste keer de ScriptiePrijs Wijn uitgereikt.

Winnaar van de ScriptiePrijs Wijn 2013 is Nikolay Georgiev met zijn scriptie: In Search for Authenticity: The Case of Wine Back Labels. Nikolay heeft zijn scriptie geschreven als afsluiting van zijn Masterstudie aan de Universiteit van Amsterdam bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De prijs is uitgereikt door de secretaris van het Productschap Wijn, de heer mr. Hans N. Burghoorn.

Nikolay Georgiev stelt dat authenticiteit van een wijn een doorslaggevende reden tot aankoop kan zijn. Vervolgens ontrafelt Georgiev het begrip authenticiteit en toont met behulp van onderzoeken aan hoe verschillend consumenten het begrip authenticiteit interpreteren. De jury noemde zijn uitleg verhelderend en de relatie met de praktijk nuttig. Om gebruik te maken van authenticiteit als unique selling point blijken kennis van de beoogde kopers en hun opvatting van dit begrip namelijk van essentieel belang.

Nikolay Georgiev wint met de ScriptiePrijs Wijn 2013 een bedrag van 1500 euro en een wijnreis naar de Champagne.

De ScriptiePrijs Wijn is een initiatief van het Productschap Wijn. Met het instellen van een prijs voor de beste scriptie over het onderwerp wijn wil het productschap belangstelling van hoogopgeleiden wekken voor de wijnsector.

Vanaf vandaag is de scriptie van Nikolay en van de andere genomineerden te downloaden en te raadplegen via www.wijn.nl, button: ScriptiePrijs Wijn.

Lees ook:ScriptiePrijs Wijn voor scriptie over duurzame wijnbouw
Lees ook:Inschrijving ScriptiePrijs Wijn 2011 geopend
Lees ook:Uitreiking scriptieprijs tijdens de Perswijn Winterproeverij te Wassenaar
Lees ook:Nederlandse WIJNscriptieprijs 2007 uitgereikt
Lees ook:Vindict’s oprichter Weinakademiker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>