Sneeuwfiles in Nederland

Sneeuw in Nederland, het blijft een moment suprême, in die zin dat direct iedereen alles uit zijn handen laat vallen, het openbaar vervoer stilvalt, het openbare leven ophoudt met bestaan en men op eens allemaal weet hoe thuis ook ingelogd en gewerkt kan worden.

Nou maakt dat voor mij helemaal niets uit, ik werk al veel thuis. Jammer wel dat vanavond een wijnspijsdiner (waarschijnlijk) niet door zal gaan, waar ik ultramooie wijnen en het fijnste fingerfood voor klaar heb staan! Even aankijken nog maar en goed overleggen met de gastheer.

Dwarrelend hoopt de sneeuw zich op in de tuin. De hond vermaakt zich er prima. Andere omstandigheden dan in Parma, waar de provincie Brabant zou gaan vergaderen! Provinciebestuurders vonden het nodig om in een inspirerende omgeving, ver van huis, zonder afleiding te vergaderen tussen de wijngaarden. Dat laatste staat er niet bij, maar ja, eenmaal in Parma ben je snel in Ligurië, de bloemenkust, minder interessant voor de wijn wellicht, maar ook in Lombardije (hmme bubbles voor Brabant in Franciacorta) of in Piemonte natuurlijk. Enfin, de reis gaat niet door. Minister Plaskerk vindt dat er in Nederland ook wel inspirerende plaatsen zijn. ‘t Ja, of gewoon in Brabant blijven misschien? Zit overigens ook nog eens vlakbij wonderschone wijngaarden hoor. (Bron: Telegraaf).

Alain Caron was deze week de assist van Richard van Oosterbrugge van Bord’eau* in het Amsterdamse Hotel l’Europe. Hij hielp bij de bereiding van het vlees van het Engelse Longhorn rund dat sinds kort hier geleverd wordt.
Zij presenteerden  een potpourri van gerechten gebaseerd op deze koe. Naast Longhorn komen ook vaak rassen zoals Black Angus en Limousin op het bord terecht, maar daar werkt men al lang mee. Het gebruik van dit speciale ras is innovatie! (Bron: StanHuygens Journaal).

 Rias Baixas Espumosos

Wat ze hier bij dronken is mij niet bekend. Je zou er wellicht op kunnen proosten met de nieuwe bubble uit de appellatie Rias Baixas. Steeds meer bodega’s lijken de DO Cava te verlaten. In Rias Baixas is er inmiddels goedkeuring gekomen voor de productie van mousserende wijn van de Albarniño druif.  Deze Espumosos komt als brut, brut nature, wit en rood op de markt ! En voor wie Spaans spreekt een leuk filmpje ‘Burbujas de Baladiña, espumoso Rias Baixas. Blijkbaar is men hier al enkele jaren mee bezig !

 

Of je er ook tapas van komkommer bij kunt maken ? Vast wel. Ongetwijfeld gebruiken ze dan ‘kromme’ van het eigen land. En dat is goed stelt smaakdeskundige Dr. Peter Klosse vast in het AD. Er wordt tegenwoordig veel te veel aandacht aan het uiterlijk van de producten in de schappen geschonken in plaats van aan de smaak en de toepassingsmogelijkheden!
Mooie smaken sterven daardoor een vroegtijdige dood in de ‘kiebelton!

Als je daar over nadenkt, kun je met recht zeggen dat het te idioot voor woorden is, dat we daar zelfs nog woorden aan vuil moeten maken  in een wereld die aan alle kanten onder druk staat. Crisis hier, oorlog daar, hongersnood, burgeroorlog, overstroming, natuurgeweld, bosbranden en wij kijken of de komkommer wel recht van ‘t groene lijf en leden is…

Inmiddels is het gestopt met sneeuwen…. hier is alles wit.

 

Lees ook:Albarino, het witte goud van Spanje?
Lees ook:Emilia Romagna, Parma, Lambrusco en de Academia Barilla
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Bruschetta met Chardonnay of Rosé
Lees ook:Wat is de Albarinyo?
Lees ook:TORRES PAZO DAS BRUXAS IN RESTAURANT VIDA TE HILVERSUM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>