Wine from India

Wijngebieden in India

India

Terwijl ik met twee Indiase wijnen in mijn handen zit, maakt India zich op tot een van de grootste ‘pelgrimsfeesten’ ooit: ‘Maha Kumbh-festival in Allahabad”!

 

In de Volkskrant lees ik over het feest, over het ontstaan van de naam waar het goddelijk thema Onsterfelijkheid  aan ten grondslag ligt!

 “Nectar
De naam van het feest is afgeleid van de mythe dat goden strijd leverden met demonen om een kruik, de ‘kumbh’, met nectar die onsterfelijkheid zou geven. Een van de goden ging er met de kruik vandoor, maar verspilde tijdens zijn vlucht vier druppels nectar. Iedere drie jaar wordt op een van de vier plekken waar de druppels neerkwamen een festival georganiseerd. Het festival in Allahabad wordt beschouwd als het meest gezegende, omdat het in de buurt ligt van de samenstroming van de drie voor hindoes heilige rivieren. Naast de Ganges en de Yamuna voegt ook de mythische rivier Saraswati zich in de stroom.(bron: Volkskrant)

 

Volgens het hindoeïsme mag hier geen alcohol geschonken worden, want net als de heiligheid van de koe, de reïncarnatie en een vleesloos bestaan is dat een pijler van dit geloof.
Toch wordt er wijn gemaakt in India. De stille getuigen hiervan staan voor mij. Bijna 50.000 ha van India’s grondgebied bestaat uit druivenstokken, maar van dat areaal is hoogstens 5 % geschikt voor het kweken van wijndruiven.  Meer dan tweederde van de wijnbouw vind je in de staat Maharashtra, waar tropische temperaturen regeren! Hooggelegen daarom deze wijngaarden, om de koelte te kunnen bewaren. De grootste regio is Nasik, zo’n 200 kilometer ten noordoosten van Mumbai. Op 600 meter hoogte liggen de wijngaarden met syrah en viognier beplant onder perfect klimatologische omstandigheden brengen zij druiven voort van Europese rassen zoals Chenin blan, Cabernet Sauvignon en Shiraz bijvoorbeeld.  Het resultaat laat zich raden.
Vanaf woensdag staan de proefresultaten  bij de proefnotities van het Wijncoachingbureau.

Lees ook:De top 10 wijnhuizen uit India
Lees ook:Nieuw wijnland: India!
Lees ook:Wijnproductie in India stijgt met 57%
Lees ook:EU overweegt maatregelen tegen India
Lees ook:Food Festival in Friesland

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wine from India

  1. Pingback: Publications

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>