Riedelglazen voor de betere ‘Proef’

Dat werd vandaag wel bewezen. Niet alleen gaf de wijn veel meer geur en smaak in het Riedel glas ten opzichte van het gewone glas, ook was er een groot verschil in sensatie met de glazen onderling. En puur omdat de Chardonnay niet bedoeld was voor het Sauvignon glas en de Pinot Noir niet voor het Bordeaux glas. Werkelijk verbluffende resultaten, met name voor de zuren en de tannines. Niet uit te leggen eigenlijk. Zelf ervaren dus!”
Wat moeten we zelf ervaren?  Wel, het juiste glas bij de juiste wijn! De opleiding Gastronoom-Sommelier (Restaurateur) van de Hotelschool Amsterdam (Rocva), ging experimenteren met glaswerk! Het hele artikel is te lezen op hun blog “Gastronoom-Sommelier”!

Lees ook:Nieuw initiatief in de trainingswereld!
Lees ook:Professionele Wijndocentenopleiding
Lees ook:De Sommelier kan niet tegen drank!
Lees ook:Hoe bestel ik wijn in een sjiek restaurant?
Lees ook:MaartenKookt, briljante website voor een passie voor ‘lekker’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>