Biologische wijnbouw groeit in Frankrijk

De biologische wijnbouw is één van de snelst groeiende branches in Frankrijk. Sinds 2006 is de oppervlakte van de biologische productie jaarlijks met 20 procent gegroeid. Tussen 1995 en 2010 is het areaal van 4.854 hectare tot 50.258 hectare toegenomen.

De belangrijkste biologische wijnregio’s als het gaat om areaal zijn Languedoc-Roussillon met 12.661 hectare, Provence-Alpes-Côtes d’Azur met 8.981 hectare en l’Aquitaine met 5.464 hectare. Als gekeken wordt naar de oppervlakte in verhouding tot de totale wijngaardoppervlakte is Elzas met 9,1 procent koploper, Provence-Alpes-Côtes d’Azur volgt met 9 procent op de tweede plaats en la Franche-Comté is dan met 8,5 procent de derde wijnregio.

Lees meer

Lees ook:Meer dan 80% van de Fransen kent bio-wijn
Lees ook:Frankrijk – Biologische wijnbouw groeit gestaag
Lees ook:Wijnbouwsector in Nederland groeit
Lees ook:Groene wijnbouw kent opmars in Frankrijk
Lees ook:Voorlichting over bio in de wijngaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>