Augustus in de wijngaard van Jet

Inmiddels met Jet Wester een aardige ‘mailband’ opgebouwd, ik lees graag wat zij schrijft, ik hoor graag over haar werk in haar wijngaard. Ik steel ook zonder schroom haar tekst, maar nooit zonder verwijzing naar haar eigen site!

“Eind augustus is in de wijngaard een fijn moment. Er gebeuren dingen. Dingen die verandering, rijping aankondigen. Bij ons zijn – met dank aan superstagiaire Ad – de groenstroken deze week goed kort gemaaid, waarschijnlijk voldoende tot de oogst. Wanneer de septembermaand een beetje natter wordt, en de dauw wat langer blijft hangen, is er nu in elk geval geen hoog gras of kruid meer waarin dauw of regenwater lang kan verwijlen. Goed tegen de schimmels dus, en goed voor de warmtehuishouding in de wijngaard (want nat = koud) - en ook prettig wanneer je laag bij de grond op inspectie moet om de conditie en het suikergehalte van de trossen te checken.” verder  te lezen op het Wester Blog!

 

Lees ook:Wespenoorlog in de wijngaard
Lees ook:Champagne-die-niet-uit-de-Champagne-komt
Lees ook:Is de hoogte van een wijngaard van belang voor de smaak?
Lees ook:Van boeken heb je nooit genoeg
Lees ook:Veel besproken ganzenlever

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>