Wijnglazen, hoe houd je ze schoon?

Een gastblog vandaag geschreven door Anke Vosterman van het ‘eigentijdse’ webwarenhuis Fonq.  Wijn drinken is een ding, maar schone glazen nog iets heel anders!

5 tips voor schone wijnglazen

 

Nooit meer gebroken glazen, kalkaanslag of vervelende luchtjes uit uw wijnglazen? Hieronder staan vijf tips voor schone wijnglazen:

 

  1. Gebruik geen vaatwasser.

Het is niet verstandig om uw wijnglazen in de vaatwasser te doen. Allereerst is uw vaatwasser ontworpen om vieze borden en pannen schoon te maken, de stralen zijn veel te ruw voor uw delicate wijnglazen. Als uw glazen regelmatig in de vaatwasser gaan zal de kans groot zijn dat die op termijn breken of beschadigen. Daarnaast blijven er etensresten achter in de vaatwasser die door de vorm vaak aan wijnglazen blijven hechten. Dit is onhygiënisch en het kan voor nare geurtjes zorgen.

 

  1.  Was wijnglazen met de hand in warm water.

Zorg er allereerst voor dat het water schoon is. Maak dus eerst de gootsteen schoon voordat je aan de glazen begint. Zorg er vervolgens voor dat het water heet is, met koud water heeft het afwassen weinig zin. Gebruik een schone doek om de glazen schoon te maken. Gebruik geen afwasborstel, deze kan krassen op je glazen veroorzaken.

 

  1. 3.    Gebruik zo min mogelijk afwasmiddel.

Afwasmiddel zorgt voor geurtjes zoals citroen, sinaasappel of in een andere geuren. Deze geurtjes zullen zich hechten aan de glazen wat absoluut niet ten goede komt aan de smaak van de wijn die er in gaat. Het is dan ook het beste om eerst de wijnglazen af te wassen in het warme water en daarna pas afwasmiddel bij te voegen voor het afwassen van bestek, borden en pannen.

 

  1. 4.     Laat de glazen uitlekken.

Droog je glazen niet. Via de vaatdoeken kunnen lelijke stofdeeltjes zich hechten aan het glas. Het is niet de bedoeling dat deze stofdeeltjes in onze lekkere wijnen terecht komen. Zet de glazen in een droogrek en laat ze uitlekken.

 

 

  1. Nawrijven

Als de glazen droog zijn kan je de glazen nawrijven met een schone droge doek. Hierdoor verwijder je alle kalkdeeltjes en strepen die zijn veroorzaakt tijdens het drogen.

Lees ook:Glazenactie bij Plus
Lees ook:Wat doe je als je niets ruikt?
Lees ook:De vorm van het wijnglas
Lees ook:Wijnrekken van steigerhout
Lees ook:‘Beluchtende’ wijnglazen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>