Rubriek: Wijnnieuws

Witte wijn in het juiste vat

Interessant ‘vatennieuws’ voor de wijnliefhebber over, dit keer, witte wijnen! Wijnvaten producent Seguin Moreau  gaat een nieuwe lijn vaten op de markt brengen onder de naam Fraïcheur. Deze vaten zijn niet van 100% eikenhout gemaakt, maar bestaan uit verschillende soorten hout, zoals bijvoorbeeld acacia. De vaten zijn vooral geschikt voor rassen als sauvignon blanc of

Lees verder...

Tokyo Winebar Giorgio Armani

In Hongkong heeft Giorgio Armani een nieuwe wijnbar geopend. De wijnbar zit op  de boventste verdieping van de Armani Ginza Tower. Hier worden meer dan 300 verschillende Italiaanse wijnen geschonken. Fingerfoods en aperitief moet de Japanse shopper verleiden. Dus, heb je liever Franciacorta dan Champagne? Dan op weg naar Tokyo!

Lees verder...

Bordeaux

Bent u een echte Bordeauxliefhebber? Dan komt u aan het einde van deze maand bij Colaris goed aan uw trekken.  Zij hebben namelijk de eigenaren van Chateau La Tour de By op bezoek. In aanwezigheid van de beide  heren is er in Kasteel Eykholt in Roosteren een bijzondere proeverij van zes jaargangen La Tour de

Lees verder...

Van Food & Wine en een nieuw boek

Gespot op de website van Carrera Uitgevers heb ik het boek van Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven. Ik ben erg benieuwd. Is dit het zoveelste boek over de relatie tussen wijn en gerecht, over wijn en spijs, of zit hier meer achter. Krijgen we hier echt een kijkje in de moleculenwereld die aan de

Lees verder...

Goud bij Lanson Champagne!

Bij renovatiewerken in een gebouw van de champagnegroep Lanson in het Franse Riceys hebben arbeiders gouden muntstukken gevonden voor een totale waarde van ongeveer 700.000 euro. Wellicht hebben de gelukkige vinders recht op de helft van het bedrag. Werknemers van het champagnehuis Alexandre Bonnet, dat deel uitmaakt van de groep Lanson, keken niet weinig verbaasd

Lees verder...

Perswijn Zomerproeverij

Perswijn Zomerproeverij 20 mei Casa400 Amsterdam Zomerthema’s bekend Een groots evenement voor een brede doelgroep met ruimte voor nieuwe initiatieven en waar diverse wijnthema’s elkaar ontmoeten. Dat is de wens van de wijnhandel, bezoekers en deelnemers aan de jaarlijkse proeverijen die wijntijdschrift Perswijn organiseert. Daar is gehoor aan gegeven. Op zondag 20 mei vindt de

Lees verder...

Satellieten voor een gezonde druivenoogst

De oogst is begonnen in Zuid Afrika. Men is op verschillende plaatsen begonnen met het binnenhalen van de witte druiven. Volgende week volgen de rode druiven. Begin december hadden de druiventelers te kampen met enorme regenval. Vooral in  het gebied van Oranjeriver. Veelal kampen Zuid-Afrikaanse wijnboeren met schaarste. Ze moeten het  doen met irrigatiewater dat

Lees verder...

Polyfenolen in de wijn

Speurend op het web las ik het volgende gezondheidsnieuws gisteren. Rode wijn kan een positieve bijdrage hebben op de gezondheid, getuige het artikel, maar niettemin niet zomaar voorbij gaan aan de negatieve effecten van alcohol. Want nog altijd is het zo als we vroeger al leerden: overal waar te voorstaat, kan nooit goed zijn.

Lees verder...

EInde van een Champagnebureau

Champagne en Nederland. Wat zijn de feiten. Nu heel simple. Nederland gaat zijn informatieve Champagnebureau verliezen!  Sinds Stephanie Dumoulin -die naast de leiding over het Champagnebureau ook fotografe en ontwerpster is- vorig jaar is vertrokken, schijnt er geen opvolger te komen. Hoewel in de wandelgangen wordt gefluisterd dat zich zeker wel gegadigden hebben gemeld. Deze

Lees verder...

Vierde Italiaanse Sommelier cursus 2012

Na het grote succes van de eerste drie cursussen, waarbij 35 nieuwe cursisten zijn gediplomeerd, zal ook dit jaar door de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland in samenwerking met de Italiaanse Vereniging van Sommeliers een nieuwe cursus worden aangeboden: De vierde Italiaanse cursus voor Sommeliers 2012

Lees verder...

Regels voor 'biologische wijnen'!

Vanuit Belgie kwam vanavond het nieuws dat er binnenkort een nieuwe set regels voor de productie van biowijn zal komen. Dit maakte de Europese commissie bekend. Op dit moment zijn er nog geen regels voor ‘biologische’ wijnen, kan men slechts praten over ‘biologisch geteelde druiven’. Maar daar gaat nu, als het aan een expertiseteam van

Lees verder...

‘Oilsjterse carnavalswijn’

wat mag dat dan wel zijn?   Geen bier maar wijn bij het Carnaval? Ja, zeker: De Aalsterse Gilles  brengen in samenwerking met het warenhuis Delhaize Aalst voor de zeventiende keer  in hun 40 jarig bestaan de ‘Oilsjterse carnavalswijn’ op de markt.

Lees verder...