Van Food & Wine en een nieuw boek

Gespot op de website van Carrera Uitgevers heb ik het boek van Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven. Ik ben erg benieuwd. Is dit het zoveelste boek over de relatie tussen wijn en gerecht, over wijn en spijs, of zit hier meer achter. Krijgen we hier echt een kijkje in de moleculenwereld die aan de basis van de smaken liggen.  Ik ben razend benieuwd.

De magie tussen wijn en gerecht in 4 x 25 tips

Wie kent niet het bizarre effect dat verse sinaasappelsap heeft nadat je net je tanden hebt gepoetst. Het heerlijk frisse karakter van de citrusvrucht heeft plaatsgemaakt voor een droge, bittere en fruitloze smaak waar je mond van samentrekt in een allesomvattend spasme. Vergelijkbare principes verklaren waarom sommige combinaties tussen een gerecht en een wijn niet lekker zijn, terwijl andere je smaakpapillen juist doen glunderen.

Smaakstof brengt je in 4 x 25 tips alles wat je wilt weten over wijn en het combineren van wijn met gerechten. Zo stuw je in een handomdraai de smaakbeleving naar hemelse hoogten.”

Bron: uitgeverijcarrera.nl

Lees ook:Prachtige foto’s en een nieuw kookboek voor Niven Kunz
Lees ook:Smaakstof: 4 x 25 tips over wijn en gerecht
Lees ook:Tips voor de kerst 1
Lees ook:Wijn en spijs vaak te moeilijk gemaakt
Lees ook:Tussen de druiven – the movie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>