Rijnland-Palts wil bio-wijnproductie stimuleren

De minister van milieu van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, Ulrike Höfken, moedigt lokale wijnmakers aan om biologische wijn te gaan produceren. Het ministerie heeft daarom een brochure uitgebracht met de titel ‘Umstellung auf den Ökologischen Weinbau’. Dit heeft Höfken vrijdag aangekondigd in Mainz.


Het voordeel van biologische wijnbouw is volgens haar dat deze werkwijze het milieu beschermt en dat er enkel natuurlijke hulpbronnen gebruikt worden. Höfken wees er ook op dat de bestaande eco-wijnen uit Duitsland al veel prijzen winnen.

Bron

Lees ook:Geen pesticiden aangetroffen in wijn van bio-druiven
Lees ook:Eerste bio-klimatische wijngaard in Europa geopent
Lees ook:Graham’s introduceert ‘Groene Port’
Lees ook:Groene wijnbouw kent opmars in Frankrijk
Lees ook:Actiedagen ‘Ökologische Weinkultur’ in Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>