Voorlichting over bio in de wijngaard

Zijn biologisch geproduceerde wijnen gezonder dan reguliere wijnen? Is er een trend richting biologische wijn merkbaar onder consumenten? Hoe zit het met de schimmelresistentie van de druiven? Vijf leden van de Duitse oppositiepartij CDU in de deelstaat Baden-Würtemberg hebben antwoorden gekregen van de minister van Landbouw Alexander Bonde. Deze antwoorden gaf hij niet zomaar op een kantoor, maar middenin de biologische wijngaard van Reinhard Schäfer.

In Baden-Württemberg wordt op vijf procent van de totale wijngaarden biologisch gewerkt, dat is op 1200 hectare in totaal. Er zijn in de Duitse deelstaat ongeveer 180 biologisch beheerde boerderijen. In Ludwigsburg zijn zes eco-wijnboeren actief, waaronder dus Reinhard Schäfer, in Kleinbottwar.

De minister sprak van een verdubbeling van de hoeveelheid geproduceerde eco-wijnen in Duitsland in de afgelopen vijf jaar. Vijf procent van de wijndrinkers heeft eco-wijn gedronken en dit percentage is groeiende. Reinhard geeft aan dat ook hij niet om de groeiende vraag meer heen kon. Daarom besloot hij om te schakelen. Dit met behulp van drie adviseurs. “Zij zijn, dag en nacht, zeer actief in de promotie van de bio-wijnbouw.” Reinhard kan volgend jaar zijn eerste echte biologische wijn gaan maken.

Financiële ondersteuning
Overigens doet de deelstaat ook financieel een duit in het zakje om biologische wijnbouw te stimuleren. De wijnbouwers ontvangen nu 700 euro per hectare per jaar, dit was voorheen 600 euro.

Bron

Lees ook:Biologische wijnbouw groeit in Frankrijk
Lees ook:Nu ook eiksnippers in Duitsland
Lees ook:Rijnland-Palts wil bio-wijnproductie stimuleren
Lees ook:Meer dan 80% van de Fransen kent bio-wijn
Lees ook:Wijnbouwsector in Nederland groeit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>