Eerste druiven in Europa geoogst

Het leek er even op dat 2011 over het algemeen een zeer vroege oogst ging krijgen. Zowel in de Champagne als in andere wijngebieden werd in juni geroepen dat de oogst de vroegste ooit zou zijn. Navraag in Frankrijk deze zomer geeft inmiddels een ander beeld. In de Bourgogne is de stemming bedrukt en somber: de aanhoudende regen van begin augustus heeft veel rot veroorzaakt.

Oogsten zal een keuze worden die veel peentjeszweet zal kosten. Alvast oogsten om rot tegen te gaan, maar dan onrijpe druiven op de koop toenemen. Wachten tot de druiven echt rijp zijn, met het risico van meer en meer rot…. Ik zou niet graag wijnboer willen zijn, zeker niet deze zomer.

Toch zijn inmiddels in Hongarije de eerste druiven geoogst, zo meldt By the Grape vandaag. Op 29 juli werden de Hongaarse inheemse druiven csabagyöngye, te vertalen als parel van Csaba, bij het wijnhuis Varga binnengehaald. .

Varga ligt in Badacsony, aan de noordzijde van het Balatonmeer. De druif komt echter uit een wijngaard aan de andere zijde van het meer in de wijnregio Balatonboglár. Eigenaar Péter Varga geeft aan dat de csabagyöngye druif nog nooit zo vroeg is geoogst. Ondanks de regen en de koudere juli dagen is de druif twee weken eerder rijp dan in de gemiddelde jaren.

Lees ook:Oogstbericht 2006: Californie: 3 weken te laat
Lees ook:Oogst in Frankrijk toch al begonnen
Lees ook:In Libanon wordt niet meer geoogst
Lees ook:Druiven voor Eiswein geoogst
Lees ook:Goede vooruitzichten voor de oogst van 2006 in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>