Maak je eigen – biologische – wijn

De vraag naar biologische wijnen stijgt, en daar wordt al slim op ingespeeld. Vanmorgen trof ik op internet een aanbieding van biologische druiven, speciaal voor hobby-wijnmakers.  Zodat je later dit jaar zelf je biologische wijn kunt maken.

Biologische wijn bestaat namelijk niet, maar biologisch geteelde druiven wel. Maar niet alle druivenrassen groeien goed in Nederland. Wat doe je dan als hobby-wijnmaker: dan laat je ze gewoon uit het buitenland komen. Dat is wat Gerard Schoon al in 2008 deed; hij haalde riesling druiven uit Balatonfüred in Hongarije naar Akersloot, en maakte er zelf wijn van.Deze noemde hij Heer Hugo Wijn.

Nu biedt Gerard ook druiven aan, zodat anderen ook wijn kunnen maken. De druiven komen eind september, maar waarschijnlijker begin oktober, met een koeltransport naar Nederland. De druiven worden verpakt per +/- 17 kilo. Aangeboden druivensoorten zijn: kekfrancos en merlot.

Lees hier meer over deze aanbieding.

Heeft er iemand al ervaring met het inkopen van druiven om zelf wijn te maken? Laat het hier weten!

Lees ook:Eind oktober naar Maastricht!
Lees ook:Verslag uit de wijngaard: Augustus in Nederland
Lees ook:Aanbieding Koninginnedag Wijn
Lees ook:Borrelen met Bordeaux: eerste Apéro Vintage de Bordeaux
Lees ook:2013 is een geweldig Roussillonjaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>