Fairtrade huiswijn bij PLUS

PLUS introduceert als eerste Nederlandse service supermarkt Fairtrade huiswijn. De wijn is voorzien van het Max Havelaar keurmerk en verschijnt in het schap onder eigen PLUS-label. PLUS neemt hiermee haar verantwoordelijkheid bij de verduurzaming van het artikel huiswijn, dat een belangrijke plaats inneemt in het supermarktschap.

Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade garandeert dat de wijn tegen een eerlijke prijs is ingekocht en dat er lokale ontwikkelingsprojecten worden opgestart. Kopers van PLUS Fairtrade huiswijn steunen niet alleen de wijnproducenten, maar ook hun werknemers, hun families en de hele gemeenschap. Met de extra premies van PLUS Fairtrade huiswijn wordt bijvoorbeeld het wekelijkse bezoek van een mobiele medische kliniek gefinancierd en een crèche waar 68 kinderen drie maaltijden per dag en onderwijs krijgen. Alexandra Pouderoyen, wijninkoopster van PLUS:  “Het is toch prachtig dat onze klanten door Fairtrade huiswijn te kopen hardwerkende boeren en hun werknemers in Zuid-Afrika kunnen helpen?”

De PLUS Fairtrade huiswijnen
De druiven zijn afkomstig van de Fairtrade boerderijen van Pierre van de Merwe aan de Zuid-Afrikaanse Westkaap. In de Fairtrade Cilmor Winery wordt hiervan PLUS Fairtrade huiswijn gemaakt. De witte, van de druif chenin blanc, is knisperend fris en fruitig met tonen van citrus en tropisch fruit. De rode Merlot is zacht en rond van smaak met rijpe bramen en een vleugje pruimen en kruiden. Beide wijnen kosten € 3,99 per fles.

PLUS loopt opnieuw voorop
Het PLUS Fairtrade assortiment omvatte onder andere al koffie, thee, chocolade, bananen en ananas. Eerder was PLUS ook al de eerste supermarkt met alcoholvrije wijn, biologische huiswijn, wijn zonder toegevoegd sulfiet en een Nederlandse wijn. Op basis van onafhankelijk consumentenonderzoek werd PLUS in juni 2011 uitgeroepen tot Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Door de Wijnalmanak werd PLUS ook al zes maal uitgeroepen tot Beste Wijnsupermarkt.

[Persbericht]

Lees ook:PLUS introduceert nieuwe serie verantwoorde huiswijnen
Lees ook:Zet Fairtrade op je boodschappenlijstje
Lees ook:Beste Fairtrade wijnen van Nederland gekozen
Lees ook:PLUS beste Wijnsupermarkt volgens consument
Lees ook:Torres’ Santa Digna nu met Fairtrade-logo

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Fairtrade huiswijn bij PLUS

  1. Pingback: Geproefd: fairtrade en biologische huiswijn | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>