Wijn! Tentoonstelling! Kerstmark! Wijnen&Zn

Na het succes van de tentoonstelling “wilde dieren” van natuur fotograaf Martijn de Jonge openen we 8 december een nieuwe tentoonstelling met foto’s van de Spaanse fotografe Nuria Andreu.

Opening tentoonstelling Nuria Andreu 8 december 14.00-17.00 uur
Het heeft even geduurd maar zaterdag 8 december opent de tentoonstelling “Pictures, Paintings and Wine” van de Spaanse fotografe Nuria Andreu. Speciaal voor Wijnen&zn maakte ze een geheel nieuwe tentoonstelling. U ziet geschilderde beelden van wijngaarden in Spanje afgewisseld met de Veluwse bossen en andersom. Dit levert bijzondere beelden op die het midden laten tussen foto en schilderij. Nuria legt beelden op een speciale wijze vast en dwingt ons op een andere, intrigerende manier naar de wereld om ons heen kijken. Of het nu maatschappelijk, kunst of architectuur is, haar beelden triggeren en doen ons verwonderen. 

Nuria is geboren in de buurt van Barcelona en volgde een opleiding fotografie in Spanje. Op jonge leeftijd kwam zij naar Nederland en studeerde ze in Utrecht communicatie en journalistiek. Nederland liet haar niet meer los want sindsdien is ze een moderne bohemien die overal en nergens haar huis heeft. Nuria is sinds 1992 freelance fotograaf. Naast haar werk als freelance fotograaf doceert ze aan de Eina, Escola de Disseny i Art in Barcelona. Ze won in 2001 de Award Foto Pres. Fundacio la Caixa de Catalunya voor de documentaire Sahrawi Women and the UNMS

Optreden van Bert Louissen op 8 december 14.00 – 17.00 uur
Met gepaste trots kondigen wij een optreden van Bert Louissen aan. Bert is door Wijnen&zn. gevraagd om 8 december muzikaal te begeleiden. En gelukkig zie hij ja. Een goed moment om een bijzondere Apeldoornse muzikant te ontmoeten. Bert is jarenlang begeleider van Liesbeth List geweest en speelde in de musical Jules de Korte. Niet zo gek, als je weet dat Bert een blinde muzikant is. Van alle markten thuis zal hij een breed repertoire ten gehore brengen.

Kerstmarkt op 8 december 14.00 – 17.00 uur
En er is meer te doen bij Wijnen&zn op 8 december.

 • Speeddaten met een van de topsommeliers van Nederland Edwin Raben. Neem uw Kerstmenu mee en Edwin geeft u de beste wijn/spijsadviezen.
 • Proef de mooiste Kerstwijnen. Wij zetten die middag een flinke selectie voor u open zoals onze Spaanse toppers Enate en Artadi, de wijnen van onze Triquedina (eigen import) etc. etc.
 • In het proeflokaal worden hapjes gemaakt, proef ze samen met de wijnen.
 • Probeer de huisgemaakte glühwein.
 • Neem recepten mee naar huis.
 • Er zijn bijzondere kerstgeschenken. 

Kom langs, neem je vrienden mee, kijk, proef en geniet. U bent van harte welkom.

Natuurlijk zetten wij Nuria’s favoriete Spaanse wijnen open, zoals de in Barcelona wild populaire Enate cabernet/merlot. Ook de favoriet van Bert Louissen staat open: Fountain de Roy syrah/grenaz.

U bent van harte welkom om te komen kijken, genieten en luisteren.

Openingstijden expositie di-do 10.00-18.00 vr 10.00-20.00 en za 10.00-17.00 zo en ma gesloten

Lees ook:UITNODIGING TENTOONSTELLING
Lees ook:Wijn.bloggids van 10 tot 17 december
Lees ook:Spaanse wijnmakers verbonden in strijd tegen klimaatveranderingen
Lees ook:Tentoonstelling Wine Traces in Porto
Lees ook:Wijnkoperij van Eesteren heft het wijnglas op het strand

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wijn! Tentoonstelling! Kerstmark! Wijnen&Zn

 1. Gert

  Waar is dit?

    /   Reply  / 
 2. Marja van Beek Auteur

  Bij Wijnen&Zn in Apeldoorn.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>