Cava bij de pannenkoeken

Een van mijn favoriete Spaanse wijnen is cava. Ik schreef er op Wijnkronieken al vele blogposts over vol. Dit weekend hoorde ik eindelijk dat ik geslaagd ben voor het examen Spanish Wine Educator. Daarvoor moest ik een pittige cursus van twee dagen volgen bij het Spanish Wine Institute, met veel informatie over alle Spaanse wijngebieden en wijnen. Ter ere van dit examen toast ik natuurlijk met cava, en geef ik een tip om bij de cava te eten: pannenkoeken!

Of er nu spek, suiker, kaas of aardbeien op zit: een cava kun je vaak doordrinken bij iedere pannenkoek. Een Brut Reserva van Sumarroca, verkrijgbaar bij Gall&Gall voor € 7,99, is een makkelijke keuze, bijvoorbeeld. Sumarroca is een familiebedrijf dat pas recent in de Penedes, de streek waar 99% van alle cava vandaagkomt, is neergestreken. Zij werken onder andere mee aan het Vineyard of the World-project, waarbij onderzoek gedaan wordt naar de overeenkomsten tussen druivenrassen in de wereld. De cava van Sumarroca is stevig, niet heel complex, maar wel fris en mild in de afdronk. In de geur heel licht wat gisttonen en een hint van zoete appeltjes, in de mond een bescheiden mousse en wat citrusfruit in de afdronk. Alcoholpercentage 11,5%.

Lees ook:Cursus Spaanse wijn van Pancho Campo MW
Lees ook:Onderzoek naar Pancho Campo MW
Lees ook:Meer weten over cava en solera?
Lees ook:Cava scoort goed! Champagne nog steeds populair
Lees ook:Punch van appel en cava

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>