Champagne ‘Inflorescence’ bij de oesters

Jullie hebben van mij nog een verhaal tegoed over wijn bij oesters! Dat komt eraan, en dat gaat heel verrassende combinaties opleveren. Afgelopen maandag heeft de professionele gastronomische pers al een voorproefje op het oesterseizoen genomen. The Wine and Food Association organiseerde een bijeenkomst in Yerseke, waarin onder andere champagne en oesters gecombineerd weden.

Maandagochtend werd er in de haven van Yerseke ingescheept op een vissersboot om op een zandbank in de Oosterschelde bij oesters uit De Grevelingen de best passende mousserende wijn/Champagne te selecteren. De bij deze combinaties het meest in het oog springende Champagnes waren de Henriot Brut, Ruinart Blanc des Blancs, Pierre Gimonet Premier Cru en Laurent Perrier Ultra-Sec. Als winnaar kwam de Champagne Blanc de Noirs Brut ‘Inflorescence’, Roses de Jeanne, van Cédric Bouchard naar voren.

Bron

Lees ook:Champagne aan Zee was een succes
Lees ook:Champagne berichten!
Lees ook:Taittinger Comtes de Champagne
Lees ook:Champagnenieuws uit Parijs
Lees ook:Neem een kijkje bij Ruinart Champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>