Lastige combi: wijn bij komkommer

Ai, ai, ai, Edith heeft het deze week over komkommers (en daar is ook een boel over te doen!) Maar wist je dat komkommers combineren met wijn een van de lastige dingen is die er zijn? Vanaf mijn vakantieadres kon ik eigenlijk maar een combinatie bedenken bij de komkommersoep met rauwe ham die op Koken.blog gegeven wordt deze week.

En dat is een wijn van pinot gris. Of Grauburgunder, zoals het in Duitsland heet!

Ik ga er later nog eens goed naar kijken, maar vooralsnog zou ik zeggen: probeer bij de komkommersoep eens een Duitse, strakke Grauburgunder!

Zoals deze van Ralph Kirchner: Grauer Burgunder Spätlese Trocken, Freinsheimer Musikantenbuckel 2009, die ik proefde voor de vorige Wijnwebwinkelgids. Te koop bij Noordwestwijn.nl voor € 7,95.

Het is een elegante en volle Grauburgunder uit de Pfalz. Aroma’s van peer, meloen, bloemen en kruiden. In de mond mineraal, fris, een tikje vettig en fruitig. Mooie zuren en een fractie restzoet dat de wijn mooi in balans houdt. De gedeeltelijke houtrijping heeft ook zeker geen kwaad gedaan. Een wijn die je altijd en overal voor iemand kunt schenken, bijvoorbeeld je nichtje die net een glas wijn heeft leren waarderen.

Dit wijnadvies valt in het kader van wijn-spijsdag, meestal op woensdag. Vanwege mijn vakantie is het dagje later geworden. Iedere woensdag laten Koken.blog en Wijn.blog zich door elkaar inspireren en schrijven een blogje naar aanleiding van iets dat de ander heeft geschreven.

Lees ook:Cider… of toch wijn? bij varkensvlees
Lees ook:Sperziebonentaart met Trebbiano
Lees ook:Nu snel regelen: Druivenplukken in Frankrijk!!!
Lees ook:Sabor: aandacht voor gastronomie, wijn en cultuur
Lees ook:Kruiden en garrigue

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>